2012. június 29., péntek

Vakációs hétköznapjaink

igen egyszerűek és mégis különlegesek, mert itt van Dóra, aki parányi életével meghatározza napjainkat.
Ha jól alszik, jókat lehet játszani, időben elkészül az ebéd. Ha sírós, ölben levős napja van, akkor a gyerekek együtt reggeliznek vagy ebédelnek anya nélkül, elmarad az anya irányította közös játék, foglalkozás, később lesz kész az ebéd, illetve fél ebéd van, de nincs éhezés. Aztán együtt vásárolunk, marad a segítés a gyerekek részéről, mint konyha felseprése, edények elpakolása, mosogatás, terítés, száraz ruhák beszedése, hajtogatása, vizes ruhák kiterítése, pellenka eldobása, szemét kivivése, Dóra szórakoztatása, ringatása és egyébek. Van, hogy veszekednek ki segítsen s van, hogy épp nincs jelentkező.
Az mindennapok sok beszélgetési témát kínálnak s néha meg kell harcolniuk a szólás jogáért, illetve tanulják egymást meghallgatni.
Nagyon megértőek, elfogadják, hogy Dóra most nagyon leköt még. Én is hagyom a "dagadt ruhát másra", vagyis inkább a vasani valót vagy egyebet - nem másra, mert az nincs, de máskorra és igyekszem foglalkozni velük. Ezért is talán kevesebb lesz egy darabig a bejegyzés itt.
Pár kép az elmúlt napokról:








5 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...