2013. június 12., szerda

Vége felé

járunk a tanévnek. Már kevesebb, mint tíz nap van a vizsgáig. Készülünk. Van még mit tanulni, gyakorolni, ismételni.


Részemről már nagyon várom a vakációt, ami nem jelent semmittevést, de olyan jó, hogy nem kell külső megmérettetésre készülni. Aztán az is igaz, hogy pihenésre vágyom, nem is rövidre. Nem tudom, lesz-e részem benne... Sokszor nem kapjuk meg azt, amire úgy érezzük nagyon szükségünk lenne. Fáradtnak érzem magam, de nem feltétlenül a tanulástól, hanem mert összejött pár dolog, ami tanulás nélkül is fárasztó. Tervezem, hogy az egészségi állapotomnak is utánanézzek, mert néha elég az elvesztett egyensúly helyreállítása, hogy máshogy lássuk az életet és bíró képességünk is megnövekedjen. Elhatároztam, hogy megpróbálok több gyümölcsöt, zöldséget enni, ha már itt a nyár, mert az is segít és pihenni. Közben pedig mérlegelek, mi hogyan sikerült ebben az elmúlt tanévben, mit és hogyan változtatnék. Tervezek, olvasok, gondolkozom.

A mozawebet nagyon szeretik a kisebbek is, mesét hallgatnak, animációkat néznek.

Bár Apa nem jókedvében van itthon, mégis örülök, hogy több időt voltunk együtt az elmúlt két hétben. Segített a gyerekeknek a tanulásban. Így nekem is könnyebb volt.


A játékban is társuk volt. Jól bevált a gyereknapi játék is, mert most közösen kaptak egy játékot és mi is gyerekek lehettünk. :)
A Quoridor egyszerű és rövid játék, elég izgalmas is, váratlan fordulatokkal, hisz bármikor akadályba ütközhetnek az egerek amint a sajtjuk felé igyekeznek, mely a szemben levő oldalon van.


A játéktábla egy játszma végén:


Lassan újra nyári meleg lesz. Várjuk a tócsák, sarak megszáradását a parkban. Amúgy a sok esőtől nagyon szép a fű, van virág, nyillik a kamilla, virágzik a hársfa, van sok bodobács. Katicabogarat nem láttunk, pedig rengeteg levéltetű van a diófákon. Vajon túl hosszú volt nekik a tél?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...