2013. október 2., szerda

Október

Úgy talált rám az október, hogy legkisebbem lázát mértem, teával, gyömbéres limonádéval itattam amikor nem szopott, hűtőfürdőt adtam neki és örültem, mikor a láza 38,5 alá ment.

Naptárunk októberi oldala:


Várjuk, lesz-e a bábból pillangó.

S újra van egy éti csigánk bent egy befőttes üvegben. Még nem tudjuk mi lesz a sorsa. Egyelőre megfigyelés alatt áll.


4 megjegyzés:

  1. Miért nem adtok a csigának párt? Meg egy kis földet, hogy lerakja a tojásait?

    pepita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre gondolni se mertem. A fiam nagyon örülne, kész a zsebpénzén káposztát vásárolni a csigának.
      Ti már próbálkoztatok csigafarmmal?

      Törlés
  2. Látom, Ti nagyon képzettek vagytok otthoni állattartásban, hagy kérjek tanácsot, hogy az itt-ott összeszedett tücsköt-bogarat, hernyót, egyebet hogyan kell otthon tartani úgy, hogy ne pusztuljon el? Mi a múltkor egy gyönyörű kutyatejszender lepke hernyóját találtuk meg, de nem mertük hazahozni és megpróbálkozni a felneveléssel, mert féltünk, hogy nem éli túl. Befőttes üvegünk van bőven, állatot meg szerzünk, de hogy kezdjünk hozzá...?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lepkét, tücsköt nem tartottunk itthon csak pár vagy néhány órát, míg Apa hazajött és megnézte őket, aztán Apa és fia együtt lementek a tömbház hátánál levő parkolóba, ahol van fű és vannak fák is és szabadon engedték a raboskodó rovarokat. Csigát káposzta és saláta levéllel próbáltunk etetni, de nem nagyon eszik, ezért fiam elhatározta, hogy ki fogja tenni a fűbe, hadd teleljen át csigamódra. Van egy kis hernyónk pár napja egy üvegben, piacon vásárolt kukoricával hoztuk be, annak nem adtunk enni, mert nem tudjuk mit szeretne, valószínű azt is ki fogjuk tenni a madaraknak. A bebábozódott hernyóból még nem lett pillangó, azt egy bokorban találták a gyerekek és arról a bokorról hoztak neki naponta friss levelet. Mint látod, mi is tapasztalatlanok vagyunk s én meg nem fognák semmilyen bogarat, mindent csak a gyerekekért és tapasztalat általi tanulásért teszem, na meg olvastam Durrell: Családom és egyéb állatfajták-at - hát bogarásszon a gyerek, ki tudja mikor válik hasznára.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...