2013. november 4., hétfő

November

Ez lett a novemberi kép.
Maradt néhány viaszba mártott levelünk az őszi koszorútól, hármat felragasztottunk a naptárba.
Rövid volt a szünet s már nagyon kellett. Hamar eltelt.
Elkészítettünk az őszi koszorúkat. A leveleket már két hete olvasztott viaszba mártogatták a gyerekek csak nem volt időnk ragasztózni, mert azt csak akkor lehet nyugodtan végezni, ha a legkisebb alszik.
Lett egy koszorú a bejárati ajtóra és egy az egyik szoba ajtajára. Ezeket technikából fogják bemutatni a gyerekek.



Az elmúlt héten Klári segített ki könyvekkel a gyerekeknek, mert a könyvolvasót sikerült tönkre verni tenniük, persze nem szándékosan s bánták is eléggé a kárt, hisz sokat olvastak róla a lányok.
Aztán elővették a Lük és Logico játékot, táblákat, a tangramot s volt sok játék, amire máskor nem vagy kevesebb idő jut. S örültünk a sok napsütésnek, melegnek is.

Egy nap a parkban ezt láttuk, itt ugyanis ezen a héten van az őszi szünet az ovisoknak és az alsósoknak. Szegény anyuka két jó nehéz zsákot cipel a saját táskáján kívül.

2 megjegyzés:

  1. Sosem értettem, miért kell a gyerek cuccát cipelni? (jó, persze, ha van 10 kg,) de ha csak egy-két könyv, tolltartó van benne miért? Miközben anyuka sétál, cipel mindent, a gyerek meg semmit. Ha együtt mennek bevásárolni, akkor is ez van?

    Ildikó
    (tudom, te az otthonoktatás kapcsán tetted fel a képet, de én is elképedek azon, hogy a szülő cipel mindent. Miért?)

    VálaszTörlés
  2. Ezek az iskolástáskák nagyon nehezek voltak. Az anyuka és a gyerekek megálltak a parkban és láttam, amikor indulni készültek, hogy nem volt könnyű felemelni őket. Ez eszembe juttatta azt amikor még az én gyerekem is suliba járt. Az első két évfolyamba túl nehéz volt a táska, mert nem csak 1-2 könyv kellett legyen benne, hanem legalább 4, a tankönyv mellé munkafüzet, iskolai füzet és házi füzet, kaja, víz, egyebek. Nem épp kisgyerek vállnak, hátnak való súly volt, tekintve, hogy nagyvárosban sokaknak busszozni, villamosozni kell, akár 30-40 percet cipelni az ikolás táskát.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...