2014. január 6., hétfő

Idővonal

Nagyon bevált ez az új játék nálunk, persze a 8 éven felülieknek. Címe: Idővonal - Timeline. Van benne Cd is, tehát lehet számítógépen is játszani, de mi gyakrabban játszodjuk együtt.
A játék 220 kártyát tartalmaz. Mindenki vesz négyet. A hátlapját nem szabad megnézni. Egy kártyát felfordítva leteszünk az asztal közepére, tehát azon látszik a dátum is. Aztán sorban mindenki letesz egy kártyát a kezéből. Ha nem jól tippelte, a kártyáján levő esemény evszámát, akkor a kártyát a helyére teszi a lent levő kártyasorban (ezek adják az idővonalat) és új kártyát vesz fel. Az nyer, akinek elsőként elfogynak a kártyái, ekkor vége a játéknak. Én még nem láttam az összes kártyát, pedig már többször, többekkel játszottam. Egyetlen kifogásom, hogy a játék az evolúció elméletre alapszik, tehát vannak millió vagy milliárd éves kártyák is. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy kivettük azt a 12 kártyát, ami nem egyezik meg a hitünkkel, ezeket nem használjuk, a számítógépes változaton ezt nem tehetjük meg. Ettől eltekintve nagyon jó játék.



A doboz szerintem túlméretezett, de hát biztos kell a hely a reklámnak. A kártyák lehetnének kicsit vastagabbak, de eddig nem gyűrődtek meg, olyasmi vastagok mint s digit játéknál. Bár sokszor játszottunk már, nem jutott eszembe játék közben képet készíteni, annyira érdekes, izgalmas és pörgős volt. 


Néhány kérdés csak úgy. Tippeld meg! Tudod-e mikor?
A törtek feltalálása
Babilon pusztulása
A számszeríj feltalálása
Konstantinápoly megalapítása
A szélmalom feltalálása
A vérkeringés felfedezése
A "+" és "-" jelek bevezetése
A baktériumok felfedezése
A radír feltalálása
Vörös és fekete
A fogkrémes tubus feltalálása
Az első ember a holdon

Minél többen játszanak, minél több kártya van az asztalon, annál nehezebb eltalálni egy-egy eseményt, ha az ember nem tudja pontosan. Közben jókat lehet nevetni a saját hibáinkon és tanulni is. Nálunk most ez az egyik kedvenc.



1 megjegyzés:

  1. De jó, köszi. Pont azt találgatjuk mit vegyünk a nyakunkon lévő szülinapra!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...