2014. január 29., szerda

Itt is hó!

Már kezdtem azt hinni, hogy nem lesz hó erre felénk ezen a télen.

De jött a hó! Tél van.

Nekivágtunk mi is egy kis késéssel a Virág által indított "Mindent a hóról" tematikus hétnek ami nálunk betegség s egyebek miatt két hét lesz. De az nem kell rosszt jelentsen, csak 'személyre szabást' vagy inkább 'családra szabást', mert ugyan minek rohanjunk, siessünk, inkább keressük meg a válaszokat a kérdésekre. Igaz, válasz helyett lehet csak újabb kérdésre bukkanunk, de nem baj :)

Ha már itt a hó, könnyű volt és érdekes látni mi történik a hóval, ha behozzuk a melegre, s mennyi csapadékot is jelent a hó.



Még ki kell próbáljuk, mert nem minden hó egyformán nedves - úgy értettem.

Elkészítettük a tortilla lapokból a hópelyheket, ahogy Virágnál láttuk.



Mi ez alkalomból sütöttünk először ilyen lapokat, de azóta újra készült egy adag és ma-holnap újra még egy. Finom és gyors, ki édesen, ki sósan szereti.

És hópelyhez videót néztünk itt, itt és itt.

Lassan töltögetjük ki a lapbookot is. 

Megtudtuk, hogy nem csak fehér lehet a hó (itt).

Hogyan készül a műhó? Nem érdekelt eddig, úgyhogy most én tanultam a Virág által megadott linkről. A lányom pedig meglepett, mert azt mondta, erről már olvasott az angol órán, ugyanis az angol tanárnő könnyített angolt olvasmányok által nem csak angolt, de általános kultúrát is tanít, persze angolul. S emlékszem egy nyári kirándulás alkalmával Nagybánya környékén láttunk is fix hóágyúkat amikor  felvonóval mentünk a sípályák felett. 

Bár még nem fejeztük be, köszönjük Virág a lapbookot. 

1 megjegyzés:

  1. De jó! Ez nagyon érdekes. És ami nekem is nyereség: régóta keresek házi tortilla receptet, mert eddig a boltból vettem. Mindenféle töltelékkel nagyon finom...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...