2014. június 25., szerda

Lepkegyűjtemény

Tavasszal találkoztam egy rég nem látott rokonnal s felfedeztem, hogy szereti a lepkéket. Sajnos akkor a fiam nem volt velünk. De e találkozás eredménye: fiamnak lepkegyűjteménye van. Kapott néhány lepkét. Megtudtuk, mit tegyük, ha egy lepkét meg akarunk tartani a személyes gyűjtemény számára. A lepkét a fagyasztóba tesszük pár órára, így nem szenved sokáig s mikor kivesszük pár perc múlva a szárnyai újra puhák, ki lehet nyitni őket és feltűzni (ez egyelőre rám hárul, s nem mindig könnyű, nincs elég vékony tűnk). Már van pár lepkéje a fiúnak. Egy fajtából csak egyet szándékozunk megőrizni.


Le vagyok már maradva, ami a lepkék nevét, repülési idejüket illeti. Fiamnak több ideje s lelkesedése van, sokszor látom, hogy a lepkés könyvet böngészi s sokszor mesél is nekem. Már azt tervezi, hogy ha házba költözünk, milyen virágok legyenek a kertben, mert ez vagy az a lepke azt szereti. :)

4 megjegyzés:

  1. Gratulálok fiadnak a szép hobbihoz!

    pepita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Tényleg szép és érdekes. Én is tanulok.

      Törlés
  2. Ez de jó már!!! :) Annyira tetszik, amikor egy gyerek magától, önszántából értelmesen tölti az idejét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jobb mint ha a számítógép előtt ülne, bár azt sem veti meg. De a parkban, kertben lepkére várni, szaladni utána, figyelni, elkapni a hálóval, aztán keresni, megtanulni a nevét, megtudni róla minél többet - nem kis munka. Támogatom. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...