2012. február 24., péntek

Ez a hét

nagyon vakációsra sikeredett. Nem így volt betervezve, de engem levert valami vírus, mint a téli szünetben. Ezért maradt a gyerekeknek a szabad játék itt-ott egy kis tanulással. A kicsik már szóvá is tették, hogy hiányzik nekik a tanulás, mert volt, hogy hangom sem volt, erőm sem fent lenni. Remélem jövő héttől újra teljes erőbedobással haladunk majd, mert még van előttünk egy hosszabb szünet tavasszal, arra igyekeztünk kicsit előre tanulni. Mindezek ellenére nem baj, hogy több idő jutott az együtt játszásra. Szeretem nézni, hallani, ahogy megegyeznek (vagy nem), hogy mit és hogyan, milyen szabályok szerint játszanak. A lányok felváltva olvastak a kicsinek. Mind a hárman megértőek voltak velem, hogy pár napra munkaképtelenné lettem, segítettek egymásnak és nekem, egyedül ettek kiszolgálva egymást. Nem is tudtam eddig, hogy így elboldogulnak. Két nap anyukám is besegített- nélküle sokkal nehezebb lett volna. Ez a majdnem egy hetes kiesés olyasmi, amivel számolni kell és lehet is, mert az otthonokatás rugalmas is, haladhatunk gyorsabban vagy lassabban, igényeinkhez, lehetőségeinkhez igazítva az anyagot, a tanulásra szánt időt.


Közben jelezve, hogy a jobbulás útján járok Isten kegyelméből, mert most sem szedhettem tűneteket enyhítő gyógyszereket, csak teáztam, vitaminoztam meg hasonlók, rákerestem a "teavirág hajtogatás" vagy "Teabag-folding" -ra hajtogás leírásért. Van néhány összegyűjtött teástaskuk, s kedvcsinálónak a hétvégére ma ki is próbáltunk pár hajtogatást, remélem holnap készülnek újabb remekművek, mert már várjuk a tavaszt.


Már régi csak lemaradt info (azt hiszem): Mikor a középső kezdte felfedezni a kéttagú számjegyek olvasását, akkor akartam rá a számos bingóra a DLTK-n. Lehet választani milyen is legyen a bingó, és annyi lapot ad ki nyomtatásra, ahányat kérünk. Talán valaki még tudja használni.

Szép hétvégét mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. szia. egyszer kultel nekem linkeket roman oosokrol, elvesztettem. la lesz idod, kerlek, kuldd at megint. erdekelne, hogy lehet ezt hivatalosan megoldani, az orszag belsejeben, h nem jarunk at vizsgazni. koszi elore is. sok erot. abi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon hasznosnak és érdekesnek találom a blogotokat, hogyan lehet Veletek felvenni a kapcsolatot, nem találtam sehol utalást erre...
    köszi szépen!
    Bogyó

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...