2010. június 23., szerda

Vakáció?

Igen és nem. 

Úgy gondolom, hogy az otthonoktatásban nincs vakáció. Vagy mindig vakáció van? :D

A gyerek érdeklődése, kiváncsisága nem szűnik meg, múlik el, nem dátumfüggő. Ezért mindig lehet tanulni. Fő a hozzáállás és a jókedv.

Mivel most iskolát váltottunk s itt az iskolában kicsit más tanterv szerint tanultak, át kell vegyük az elmúlt évi tananyagot. (Milyen jó, hogy csak két évre kell visszamenni.) Mert lesz a tanév elején egy felmérő.

Eddig főleg a szorzó és osztótáblát tanultuk és olvastunk. 

Tegnap számbavettem minden tárgyból mit kell átvegyünk és kb. mennyi idő áll rendelkezésünkre. Remélem sikerül átvenni mindent. Az anyag elosztva napokra, nem is sok. Aztán sok minden csak ismétlés, de amit elfelejtett azt újra eszébe juttatja. És ami jó, most én is részt veszek a tanulásban. Míg iskolába járt osztályzata kitűnő volt, nem kellett noszogatni a tanulásra így sok mindenből kimaradtam, mert a felelősség nem enyém volt. Jó együtt tanulni, illetve felügyelni mit tanul, beszélgetni róla, ami nem világos, egyértelmű -ezt az iskolában nem fedezik fel mindig, mennek tovább az anyaggal - annak utánna keresünk. Munka ez, nem mondom, de úgy érzem érdemes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...