2010. szeptember 25., szombat

Jó a hétvége,

kicsit lehet szusszanni. Mert hétközben szinte megállni sincs idő s máris itt az este.
Egyelőre úgy dolgozok, hogy minden tantárgyból tudom, mi a félévi anyag, s mióta megjöttek a tanmenetek látom azt is, hogy hetente mit kellene átvenni. Hétvégén betervezem a hetet, melyik nap miből mennyit szeretném hogy haladjunk. Még a nyáron úgy gondoltam, hogy jó lenne mondjuk egy hétig csak környezettel foglalkozni, de egyelőre nem vagyok olyan laza, hogy így tanuljunk. Együtt tanulunk tanulni, megismerjük egymást és rájövünk mi és hogyan jó nekünk. Sok ötletet találok más oo-s blogokon is, szóval én is intenzíven tanulok.
Az iskolás anyaggal haladni kell, mert ott biztos vár  a megmérettetés. Viszont az ovodással is kell foglalkozni. Persze sokszor elvan a nagy mellett, figyel, kérdez, beleszól. És észrevétlenül megtanul dolgokat. De van amit tudaosan szeretnék neki tanítani. Ezt el kell tervezni, időt találni együtt dolgozni. S közben lassan azt látom hogy a kicsi, aki alig töltötte be a két évet, ő is tanul. Sokat kérdez. Tudja mennyi a kettő. És kéri, hogy játszodjunk együtt. Tehát mindenkinek kell jusson anya, játék, munka és tanulás, legjobb ha ezek mind egybefonódnak. Így az élet lesz együttlét, s a minőségi idő nem csak napi fél óra. Tanulom ezt. És Isten segítségét kérem minden nap.
Ma gesztenyéztünk. Az ötletet Bartos Erika verse adta. Közben előkerült Marék Veronika Kipp-kopp könyve is.





Jó volt együtt dolgozni, figyelni egymásra, bátorítani egymást, tévedés miatt nem haragudni és kitartani.


Nagyon tetszett Virág matektanulással kapcsoaltos bejegyzése. Óvodásommal ma elővettük a számokat és a babot.




Nagyon élvezte. Még kivonást is végzett, bár nem tudta, hogy így nevezik. A hatos kirakása után viszont azt mondta, elfáradt. De nem baj. Neki ennyi elég. Sokat lehet játékosan tanulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...