2010. szeptember 15., szerda

Minden annyira felgyorsult!

Tegnap megkaptam a tanmeneteket. Át kell őket olvassam. Segítenek a heti anyag megszervezésében. Azért közben tanultunk. A tanulás és a kajálás megszervezése izgalmas feladat. Ezen kívül a rendes házimunka, séta, játszótér, egyéb rendeznivalók... Nem unatkozom. Mozgalmas az élet.

Ezt itt találtam, Vekerdytől:

Vizsgálatok bizonyítják, hogy a tanult anyag 75 százalékát az eminens is garantáltan elfelejti. Sőt, újabb vizsgálatokból tudjuk, hogy a 20-30 éves felnőttek a gimnáziumban megtanult anyag 9 százalékára emlékeznek úgy, hogy azt használni is tudják a mindennapi életben. 91 százalékot tehát feleslegesen tanultak meg! Ki tudja megmondani pontosan – ha nem használja a mindennapjaiban – hogy mi az a kovalens kötés, kotangens függvény vagy citromsavciklus?
 

Jómagam is az iskolában hallottak legnagyobb részét elfelejtettem ha egyáltalán megtanultam.  De valahol el kellett tölteni a sok órát. És most így felnőttként sokszor rájövök, hogy jó lenne tudni ezt vagy azt... csak nincs mi eszembe jusson. Még jó, hogy tanulni egy életen át lehet. 

Nem is tudom... Most ott van előttünk a vizsga és itt a tankönyvek. Egyelőre ehhez próbálom tartani magam és a maradék időben beszélgetünk arról ami épp aktuális, illetve hát lehet a gyerek érdeklődését "terelgetnni".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...