2011. február 3., csütörtök

Mert ma névnapja van

a kisfiúról írok (csak rövden és csapongón, ami épp eszembe jut), aki új színt hozott ebbe az érkezéséig lányos családba.
Ma délután nagyon foglaltak voltak a gyerekek. Iskolásat játszottak majd volt farsang is, verssel, énekkel. A kicsi se maradhatott ki. Én pedig élveztem, hogy nélkülem is jól elboldogultak.
Mostanában naponta többször jön könnyvvel a kezében és kérlel bennünket, olvassunk neki. Általában 3 könyvet hoz (legalább), és mindet ki kell olvasni.
Kedvencek a Boribonos történetek és Bogyó és Babóca.
Szeret festeni. Ezt a tevékenységet én nem kedvelem, de néha kell ez is. Próbálom rábírni, hogy jó zsírkrétával színezni, de gyakran más véleményen van, szerintem a festék elhasználása, elkenése különös öröm neki.
És marad a kedvencek közt az autózás, labdázás, részt vesz a lányok játékaiban is, ő az orvos, az apa, a fiú, ő tolja a babakocsit családi utazások alkalmával, a szerszámokkal is ő javít hol más játékot, hol a lányokat. Társaságban gyakran utánozza Csengét. Szereti a verseket, énekeket.
Tanulás: nincs szervezetten. Itt él velünk. És tanul, mert nem tehet mást, mert gyerek, mert együtt él velünk, és mondani szoktuk, hogy köszönöm, bocsáss meg és meg kell tanulni várni, és néha csendben lenni, és azt tenni amihez néha épp nincs kedv, de a legtöbbet az által tanulja hogy lát és hall bennünket, megfogalmazhatatlanul felfogja az érzelmi életünket, reakcióinkat, a maga módján próbálja érvényesíteni akaratát, ehhez legalább négy személyt kell jól befolyásoljon, igaz nem mindig egyszerre, és játszik, ami neki munka, mert mindent belead.
Sok jóindulat van benne. Szeret és örül.
Gyerek.
Fiú.
Egyedi,
Ajándék.

5 megjegyzés:

  1. Ez nagyon szép volt. Megérintő és megint annyira életízű... Köszönöm. Megint.:)

    VálaszTörlés
  2. aranyos, nagyon edes a kis Balazs:)

    VálaszTörlés
  3. Betti! Festeni nem más, mint nyomot hagyni a világban. Tudom, macera, meg minden...de muszáj! :)
    Boldog névnapot neki! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönjük a köszöntést.

    Virág! Nagyon tetszett ahogy fogalmaztál! Egyetértek. Azért nagyon szép nézni, ahogy nagy komolyan "nyomot hagy" a papíron. :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...