2011. november 19., szombat

Gyurma

Elfogyott, elszáradt a tavaly készített gyurmánk. Egy ideje nem is volt. Nemrég vásároltam ételszínezéket. Ezért a héten újból gyurmát főztem a gyerekeknek lisztből, sóból. Sokkal jobb az állaga, mint az üzletinek. Most négyszínű gyurmát készítettem, remélem egy darabig elég lesz.

A gyurma receptje:

20 dkg liszt
10 dkg só
1 ek.étolaj
3 dl víz
2 mokkáskanál citromsó

Ezeket egy lábasban fel kell tenni főzni, folyamatosan kevergetni, mert könnyen leég. Addig kell főzni, amíg "kifényesedik". Temperával vagy ételfestékkel színezhető, (színenként külön zacskóban szoktuk) a hűtőben kell tárolni.

1 megjegyzés:

  1. szia!
    már régóta vadászok házi gyurmareceptre. Ez nagyon egyszerűnek tűnik, de a citromsóval megfogtál. Mi az és hol lehet beszerezni. Köszönöm a válaszod előre is.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...