2011. december 30., péntek

LÜK

Nagy sikere lett a gyerekeknél a karácsonyra kapott bambinoLÜK és miniLÜK játékoknak, füzeteknek.
Olvastam, hogy a Logocohoz hasonlóan jól lehet vele tanulni, játszani. Az érintő-n találtam egy érdekes összehasonlítást, amivel nagyjából egyet értek. Nálunk egyelőre a Logico háttérbe szorult, talán mert a LÜK új. A háromévesnek könnyebb a bambinoLÜK, de megpróbálkozott az 5 évenek való miniLÜK füzettel is. S még tíz éveseknek is vannak füzetek, feladatok. A gyerekek egyedül is játszhatnak, leellenőrizhetik magukat. De főleg a kicsikkel jó együtt dolgozni, közben beszélgetni.
Azt nem tudom, hogy ténylegesen mennyire váltják be ezek a játékok a hozzájuk fűzött reményeket, hogy ezt-azt fejlesztenek. De nekünk jó velük játszani. És a sok munkafüzet megvásárlását, kitöltését, eldobását igyekszem elkerülni. Lévén itt házon belül is több gyerek, gondolom jól ki tudjuk használni.

A LÜK-ről még itt is lehet olvasni, kipróbálni: www.beyond123.com és www.luek.hu/.

A miniLÜK használat közben:

A bambinoLÜK:

3 megjegyzés:

  1. Nekünk is mondta az elsős tannéni, hogy nagyon ajánlja a miniLÜK-öt, nagyon jó kis játék. (Van még a családban két 5 éves.) Az elsősünk ügyes matekos, biztos hogy élvezné az ilyet.
    Még Logico sincs itthon - egyelőre.

    Jó lenne, ha kipróbálhatnám, megnézhetném, hogy milyen is valójában ez a két játék. Így, hogy megvan nektek mindkettő, kérlek, adj tanácsot, annyira eltérőek egymástól, hogy érdemes mindkettőt megvenni? Nem kis pénz az ára...

    Ráadásul még itt van ez a Manó matek, ami ugyanennek a korosztálynak versenyzős időmérős matek-feladatokat kínál, állítólag az is jó. Azt is ismeritek?

    pepita

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kedves vagy, hogy válaszoltál.

    Az áraknak utánajártam, köszönöm.

    Mint oo család, hozzánk érkezik a rokonság minden használt holmija, egy rakat fölösleges, használhatatlan munkafüzetünk van... meg is értem, hogy nem akartok ilyeneket vásárolni.

    Viszont a mieink nagyon szeretik a munkafüzeteket, és a nagyfiunk (elsős) tannénije azt mondta, lehet majd rajta keresztül munkafüzeteket rendelni - ez nekem azért jó, mert nincs szemem ahhoz, hogy melyik a jó munkafüzet. Neki meg van :)

    Ha beválik, majd megírom.
    Addig is mindnyájunknak sok sikert a vizsgákhoz!

    pepita

    VálaszTörlés
  3. Beteg voltam, azért válaszoltam olyan későn.

    Érdekelne az igazán jó, bevált munkafüzet, mert tényleg nagy a kínálat.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...