2012. február 6., hétfő

Megjött az igazi tél

Végre! Már nagyon vártuk. A múlt héten jó hideg volt, péntek reggelre pedig mindent bebotított a puha, fehér hó. És egyre csak havazott. Rég nem hullt ilyen sok hó egyszerre. Alig lehet közlekedni autóval a városban.
A gyerkek kedvükre ugrálhatnak a hóba, hóhegyekre, mikor már fáznak bejövünk kicsit melegedni. A levegő is tisztább. Még mindig havazik kisebb szünetekkel.
Mivel mindent beborított a hó, tettünk az ablakpárkányra magokat, kekszet, dióbelet, néhány csipkebogyót a madaraknak és megfigyeltük a cinegéket, akik rendesen idekaptak. A gyerekek még nem láttak ilyen közelről cinkét. De a veréb, gerle, galamb is rászáll a párkányunkra.
Szép a fehér tél.




Bent sem unatkozunk. Itt épp a Logicoval játszottak. A kicsi a nagyobbaknak valóval, mert semmiről sem akar lemaradni. Türelem kell hozzá. Jó látni az igyekezetét.


Itt meg épp pálcikákkal játszottak, volt számolás, válogatás szín szerint, betűk, formák kirakása.


Nem ajánlom senkinek, sem mondom, hogy bölcs dolog, de egy rövid időre írótábla lett a hűtő ajtajából. Szegény, elég megviselt. Vettem filceket és sorra születnek meg a remekművek. Eleinte mindenki egyszerre akart rajzolni, mostmár csak sorban. Törlés után nem lesz tiszta fehér a "tábla". Kipróbáltam, tisztitószerrel jól ledörzsölve eltüntethetők a nyomok. S ha mégsem teljesen, vigasztal az öröm, amit így alkotva élünk meg. (Azt hiszem, ha új lenne a hűtő, nem tenném ezt, de az évek során jól megszolgált nálunk, eddig mágneses tábla volt, most egy kicsit rajztábla is.) De ne utánozzatok, nem ajánlom, mert ha mégse lesz újra szép habfehér a hűtőtök, ne rám gondoljatok.

Balázzsal most fedeztük fel a Gőgös Gúnár Gedeont. Lapozza, olvasok neki belőle. És a többiek is újra kézbe veszik, ki tudja hányadszor már. Meg is látszik szegényen a sok forgatás, lapozás, sok benne a szakadás, ragasztás. De erre csak azt mondhatom: megérte az árát :).

3 megjegyzés:

  1. Ablakmosó folyadékkal le kellene hogy menjen minden folt. Egy ismerős oo család egy régi hűtő falát alakította át mágnes - meg rajztáblává. Onnét tudom :)

    pepita

    VálaszTörlés
  2. Köszi a segítséget. Nekem ciffel sikerült tisztára dörzsölnöm. De megpróbálom akkor ablakmosóval.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...