2012. május 2., szerda

"Egymás terhét hordozzátok"

"Szívesen!"
"Szívesen segítettem!"

Azt hiszem még nem hangzottak ezek a szavak ilyen gyakran nálunk. Én sem kértem a gyerekek segítségét ilyen gyakran, mert sokszor könnyebb, gyorsabb ha én elvégzem a munkát, amit ők is elvégezhetnének. De mostani állapotom, amikor olyan nehéz a mozgás és olyan hamar kifáradok, alig tudok lehajolni, gyakran kell szünetet tartsak jó alkalom nekik, hogy rájöjjenek mi mindent el tudnak ők is végezni anélkül, hogy kifáradnának. Talán új szokások kialakításának ideje is ez.

Van, hogy mindenki teríteni akar, máskor senkinek nincs ideje kipakolni a mosógépből a kimosott ruhákat. Néha elég kérni, máskor emlékeztetni kell, hogy most a te sorod.
Vásárláskor sokat segít a három kis hátizsák az enyém mellett. Vigyáznom kell, mert van aki szinte semmit nem bír el, a másik meg akármilyen kicsi a legnagyobb csomagot vinné.
Nekem mindenképp nagy segítség, hogy pár kilóval kevesebbet kell hazahoznom és ők is érzik, hogy fontos munkát végeznek a családban, szükség van rájuk, nélkülözhetelenek. Közben meg jókat lehet beszélgetni, bátorítani egymást, dícsérni, megtapasztalni azt, hogy együtt, egymásért vagyunk, s ez nem csak abból áll, hogy "anya vedd meg nekem", hanem, hogy figyelünk egymásra, segítünk egymásnak.

4 megjegyzés:

  1. jajj Betti sokat gondolok rad, es imadkozunk erted!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, szükségem van rá.

    VálaszTörlés
  3. A gyerekeket hasznos rászoktatni, hogy rendszeresen segítsenek, mivel ők is a család részei. Nálunk is a terhesség generálta ezt az igényt, és most, hogy jobban vagyok, igyekszem tudatosan is megszilárdítani ezeket a jófajta családi szokásokat.:)

    A "szívesen"-t hallgatni pedig nagyon kellemes, főleg ha valóban szükség volt a segítségre, nemcsak nevelési célzattal volt nekik kiadva a munka.

    Kitartás Betti: egyszer csak megindul az a picur... Addig is (én is) imádkozom érted.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm. Már nagyon várjuk azt a "megindulást".

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...