2012. szeptember 13., csütörtök

Nálunk is

elmúlt a nyár és a vakáció.

Elkezdtük a tanulást.
Megdöbbentett a kicsik lelkesedése. Velük csak két héttel később akartam kezdeni a szervezett tanulást, de nem tágítottak, hogy ha a nővérük tanul, akkor nekik is kell feladatlap és tanuljunk. Így hát tanulunk.


Balázs meg akar tanulni olvasni. Van itthon Lexi előkészítő könyvünk, abba is belelapozunk, de a Játékházból tanulunk. Nem tudom, hogy ez a legjobb-e neki, Csengénél bevált. Lassan haladunk, illetve néha nagy kedvvel és kitartással máskor pedig pár napos szünettel tanulunk. Egyszer nem tudta megjegyezni a betűket, keverte őket, mást mondott. Néhány napi szünet után azt hittem újra kell kezdjük, hát, egyből pontosan felismerte a betűket, már nem keverte. Már vagy egy hónapja tanulunk a könyvből, nem vagyunk kötve semmilyen tervhez, csak a jókedvünkhöz.
Közben gyakran játszik, tanul a starfall.com oldalon angolt, a c betűt "szi"-nek mondja, majd meg kell tanuljuk, hogy az magyarul cé, mint cica. Amúgy már kérdezte tőlem, hogy: Anya, milyen állat van a szi betűnél? Cat-volt a válaszom.

Csengével kicsit komolyabban, tervezettebben és mégis szabadon szeretnék tanulni, támogatni az erős oldalait és dolgozni azon, ami nehezebben megy.

Még keresem  a módját, ahogy írásban nyomot hagyjak arról, amit naponta tanulunk. Most heti felbontásban tervezek. De persze az otthonoktatás az nem óvoda és iskola. Itthon nem úgy mennek a dolgok. Ha pl. a parkban elszámolunk Balázs kérése százig - az neki komoly matekóra, sokat tanul, Csengével játékból szintén a parkban számoltunk kettésével húszig oda és vissza - ez is matek, de játszottunk. Nem volt betervezve, de úgy alakult, erre volt ígény. Így hát, ez csak papír, a gyakorlat, az élet kicsit más. Mégis legalább nap végén igyekszem kicsit visszatekinteni és valamit feljegyezni. Azért van előre tervezés is nagy vonalakban.  
Vannak tankönyvek, munkafüzetek és könyvek amiket felhasználok. De mivel ezt a bejegyzést két nappal ezelőtt kezdtem írni, már nem tudom mit is akartam megosztani, feljegyezni itt. Most közzéteszem és még írok, folytatom, amikor lesz időm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...