2012. október 23., kedd

pihenős napok és tudásszomj

Két napot lazítottunk, pihentünk, gyógyultunk.

Lencsevégre kaptam a netes angolozást. Most épp az Oxford Owl oldalt.



Aztán így néz ki az önkéntes "dórázás" egyik változata, amikor Dóra a hordozókendőben hintázva elalszik, Csenge pedig olvas mellette zavartalanul, pl. Balázs nem mondja neki ilyenkor: "gyere játssz velem!".


Érdeklik a gyerekeket az ismeretterjesztő könyvek is. Ámulatba ejtenek azzal, hogy mi mindent érdekesnek találnak, mennyi mindent megértenek. S mivel magyarul nem tudok olyan ismeretterjesztő könyveket amelyek keresztyén szemszögből közelítik meg  a dolgokat, főleg a múltat, és évmilliárdok és százezer évek helyett figyelembe vennék a teremtést, az özönvíz hatását Földünkre, az élővilág, környezet változására, meg kellett beszéljük, hogy is van, mi az evolúciós elmélet, miért kellett ez az embereknek, miért nem hiszek a senki se volt ott, senki se látta évmilliárdokban, miért hiszek Istennek a Biblia által kijelentett szavának, milyen következményei vannak annak, hogy ki mit hisz. Így olvastunk együtt ismeretterjesztő könyveket majd olvasnak ők egyedül és beszélgetünk az olvasottakról (de az az hiszem nem jut mindenre idő és energia). Mert ha ettől a résztől eltekintünk sok jó és érdekes információ is van ezekben a könyvekben, amiket én nem tudok. Mégsem lehet eltekinteni attól, miben hisz valaki, milyen a világképe, hisz ettől függ az élete. Lenne még egy változat: nagyon jól tudni angolul és megrendelni az angol keresztyén természettudományos könyveket. Nekünk ez nem járható út (még). Így hát nem kis gondolkodás után ezt a változatot választottam. Igyekszem keresni a "jó" (relativ) könyveket. Ők pedig olvasnak, rácsodálkoznak a világra, mely lépten nyomon a Teremtő nagyságát hirdeti. Én is csodálkozom, hogy mennyi mindent szeretnének tudni, mennyi minden érdekli őket.

A fenti képen olvasott könyv:


1 megjegyzés:

  1. Szia Betti! Mi most kezdünk itthon tanulni.Legalábbis, remélem, hogy az iskolában engedélyezik. Nagyon szeretném, ha tudnál nekem tanácsokat adni ezzel kapcsolatban. Öröm látni, hogy a hitben nevelés, elhatározás kérdése, és jó látni, hogy kreativitással mennyi mindent ki lehet hozni a nem keresztény kiadványokból. Még sok sok ilyen eredményes napot, bejegyzést! Kriszta (bujtikriszti@gmail.com)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...