2013. január 28., hétfő

laza napok

Bárcsak mindig azt tanulhatnák a gyerekek ami érdekli őket, ami tetszik nekik! És bárcsak minden tanulnivalót úgy tudnánk nekik tanítani, hogy örömmel tanulják!

Mind nagyon élvezzük ezeket a laza napokat. Reggel szabadon dönt Anita mi az az 5 tárgy, amivel foglalkozni szeretne, amiből tanulni fog. Van olyan is, amiből nem kell vizsgázni, csak őt érdekli. Sokkal hamarabb végez a tanulnivalóval, így több idő jut olvasásra, közös játékra és egyéb tevékenységre, pl. mostanában a színezésre, rajzolásra.

Ezen a héten így tanulunk s talán még a jövő héten is. Aztán majd 'valamikor' behozzuk a lemaradást. S a kedvenc tárgyakból jóval hamarabb végez az anyaggal. Nem, még nem tudom, hogy lesz. De érzem azt, hogy milyen felszabadító félre tenni azt, ami nem érdekel annyira és azzal foglalkozni, ami érdekel, tetszik. Tudom hogy nem lehet mindig így tanulni, de most úgy érzem szükségünk van erre.


Hol van Grenoble és mit is lehet megtudni a városról?




Csenge rajzok: fent: fák messzebbről, lent: Caspian királyfi plaotája, a trónterem még nincs befejezve.


Balázst most a dinók érdeklik. Tudtok valami jó dinós könyvet? Addig is lapozza azt ami van és engem kérdez újra és újra a dinókról.

5 megjegyzés:

  1. Egy félévben hány hét az, ami nem ilyen laza? Nálunk a "nagy" még csak másodikos, és egyelőre elég volt az 5-6 hét komoly tanulás. Gondolom, ez nem lesz így sokáig...
    Egyébként könnyű dolgom van, mert ő is hozzátok hasonló módon lazít, hogy közben sokat tanul, olvas, kutakodik, saját jókedvéből.

    pepita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hej, nem tudom.
      Nem votl még ilyen. Általába úgy tanultunk, hogy volt könnyebb és nehezebb anyag is egy nap, szeretett és nem szeretett tantárgy is, mert gondoltam, könnyebb így. Most olyan a helyzetünk, hogy nem futja erőmből, energiámból sok együtt tanulásra, s ez jobb, mint a teljes szünet, sőt, örömmel tanulja azt, ami érdekli, s megbeszéljük. Akarom látni, hogyan haladunk így, aztán rá kell álljunk a nem kedvencek megtanulásra is. Eredetileg úgy gondoltam, jövő héttől mindent tanulunk. Még meglátjuk.

      A gyerekek annyira különbőzőek. A nagy készségesen tanul, a második -bár nem nehéz felfogású - de rengeteg egyéb dolga van, babázás, olvasás, rajzolás, csak tanulni ne kelljen...

      Törlés
    2. Igen, nagyon különbözőek, ezt el kell hogy ismerjem. Még az egypetéjű ikreim is nagyon mások!
      Köszönöm a választ!

      pepita

      Törlés
  2. Betti, megérkezett a meghívó? Még nem fogadtad el...

    Ami a laza tanulást illeti, én adtam nekik 5-5 teljes szabad napot, és 2-2 hét olyan időt, amikor napi 2 tárgyat kell csak tanulniuk. Negyed évre szól egy ilyen adag. :) Ezt nagyon szeretik szervezgetni. :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, hogy szóltál. A meghívó a spameknál volt és már nem tudom elfogadni. Küldj kérlek még egyet, figyelni fogom.

      De jó ötlet ez a két hét laza program! Ezen még gondolkozom. Azt hiszem nekünk is belefér.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...