2013. április 9., kedd

Foglalkoztatók (folytatás)

Az évek során vettünk és kaptak is a gyerekek foglalkoztatókat.
Volt ami bevált, örömmel dolgoztak benne.
Volt, ami nagyon jó feladatokat tartalmazott, de a lapok nem voltak jó minőségűek. Persze ezen nem kellene megbántódni, ha az újrahasznosításra gondolunk, ha visoznt arra, hogy a gyerekeknek sokat számít a kinézet, a lapok minősége is, akkor inkább a reklámlapok minőségét kellene lejebb vinni s a gyerekek kezébe jó minőségű füzeteket adni.
Azt is tapasztaltam, hogy egyes foglalkoztatók elfogytak a piacról, nem tudom beszerezni a következő gyereknek. Újakat kipróbálni pedig már nem nagyon van kedvem úgy, hogy nem lapozhatok bele. (A helyi egyetlen magyar könyvesbolt kínálata elég szegényes, legtöbször online kell rendelni a magyar könyveket.) Azért van pár új is. De most módszert változtattam, és azokat a feladatokat, amelyek tetszenek egyszerűen fénymásolom a gyerekeknek, vagy egyik dolgozik a füzetben, a másik lapon. A kevésbé bevált füzeteket tölthetik kedvükre, csak nem nagyon van kedvükre.

Kivágott, fénymásolt feladatlapok, csak ami tetszett, a füzet kitöltés után ment a kukába.


Új vagy használatban levő jó munkafüzetek.


Van pár színező, ami nagy kedvenc, de sajnos nem tudom még (legalább) egy példányban beszerzni. Nem elérhetőek, ráadásul nem szép fehérek a lapjaik. Ezekre is a megoldás a fénymásolás, hisz van amit már 3-4 alkalommal is újra kiszineztek.

Színezők, melyeket nem tudok már beszerezni, nagyon szép rajzokkal.


De a lapok olyan barnásak.


Megoldás: fénymásolás fehér lapra, így lehet filccel is színezni, nem üt át a másik oldalra vagy ha igen, hát nem baj.




Plussz: marad  a netről elérhető sok segédanyag és mindaz, amit mi találunk ki magunknak.

2 megjegyzés:

  1. A Fuzesi Zsuzsat a zovisok is szeretik szinezni... pont ugyanaz nincsen, de van masik a Novum kiadotol... hazahozom majd az ovibol nezd meg, es ha akarsz, lehet rendelni is... A sarga szinezos szamolos munkafuzetbol fenymasolok az oviba en is a nagyoknak, Zilahon talaltam meg, es van parja is, a grafikai gyakorlatos, zold boritos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó lesz. A zöld borítós is megvan neked? Azt is megnézném.
      Köszi.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...