2013. június 25., kedd

Hajvágás

Tegnap a két középső haját igazítottam a nyárhoz.
Elég nehéz elmennem gyerek fodrászhoz minden gyerekkel magam után. Egyszer voltam az egyikkel fodrásznál, de megmondta, őt többet ne vigyem. Itthon szépen mese hallgatás közben sokkal kellemesebb a hajvágás. Hát ebben maradtunk. Nekik nincsenek (még) nagy igényeik, megelégszenek velem is. Igaz a legnagyobbnak már vágta párszor képzett tapasztaltabb ismerős is a haját, de legtöbbször marad Anya.

A fiúval a hajvágás már rutinosan ment, hajvágó géppel gyorsan és pontosan.

A lánnyal már nem volt olyan könnyű, hisz nem rég vágtam a hajából, hogy nem legyen olyan hosszú, mert nem szereti se a copfot, se a csatot, se a kócolódó hosszú hajat, allergiás a samponokra...
A lányoknak csak rövidíteni szoktam a hajukat, egyszerűen, egyenesre vágva. Legutóbb -életemben először - hátul egész rövidre vágtam a haját, elöl kicsit hosszabb volt. De a nagy melegben ez sem volt elég. Nem tudok jól keresni a neten, mert nem találtam azt, amire szükségem volt. Így hát nekifogtam annak amit magamban elgondoltam kicsi fejének és egy -szerintünk- aranyos frizura sikeredett, az amire gondoltam. (Ilyen egyszerű lenne?) Persze a vidám gyermek szemekhez szinte bármi jól megy. Fésülködni ezzel a frizurával is ajánlatos legalább egyszer egy nap , mondjuk reggel, de elég egy kis fej rázás, egy hajba túrás és máris jól áll.




Ki tudjam, mire felnőnek a lányok kitanulom a fodrászatot is.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett!

    Én párszor próbálkoztam kisebb korában, de annyira nem ment, hogy nálunk maradt a fodrász :(.

    VálaszTörlés
  2. Nincs ezzel a frizurával semmi baj!
    Nálunk is én vágom a fiúk haját hajvágó géppel, elég jól belejöttem. A nagylányunk meg növeszti, az övével nincs sok baj. Remélem, nem tűnök zsugorinak, de ez éppen olyan munka, amit én is el tudok végezni; erre sajnálnám a pénzt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Syerintem nem zsugoriság ha nem fizetünk azért, mait mi is meg tudunk tenni. :)

      Törlés
  3. Szuper lett, ilyet mar en is csinaltam Olinak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emlékszem. tetszett. Eddig nem mertem eltérni a megszokottól, féltem elrontom. De elég jó lett. Néha csak merni kell.

      Törlés
  4. Csini lett! Ügyes vagy! Nálunk is én vagyok a család fodrásza, amellett, h spórolás, élvezetes "alkotómunka" is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy van. Eleinte féltem, hogy elrontom, de most már öröm ez az "alkotómunka".

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...