2013. június 23., vasárnap

Hatodik osztályba léphet

- vagy valami hasonlót írtak a bizonyítványba.


Ahogy közeledett a vizsga napja, úgy lettem egyre borúlátóbb. Mindig izgulok vizsgák előtt.
Eddig úgy láttam, hogy a lányom elég nyugodtan készül. De most erre a vizsgára még utolsó nap is tanult. Eddig sikerült a vizsga előtti napot szabaddá tenni, pihenni, lazítani. Most nem. Ez nagyon zavart, láttam s mondta is, hogy még ezt meg azt át kell olvasson... Úgy alakult ez a félév, hogy többet kellett tanuljon egyedül. Elmondhatom, hogy remekül boldogult az anyaggal. Sőt, ami kedvence volt, a történelem, rég befejezte. Aztán a tananyagon kívül mást is tanultunk. Mégis láttam, hogy nem kevés a félévi anyag, mindent tudni rendszerezve, minden tárgyból. Nyugtattam, hogy nem lesz semmi baj, ha nem lesz mindenből ötös, pihenjen, hagyja a tanulást... Hogy mit gondoltam, amikor az úton is láttam, hogy előveszi a jegyzeteit.... inkább nem írom le, de kicsit féltem, hogy mi lesz, ha így állunk...

Most úgy zajlottak a vizsgák, hogy nem voltunk bent, időnként csak arról értesültünk, mely tárgyakkal végzett. És nagyon örültem, mikor végzett mindennel. Lett egy négyes is, az első tárgyból, mondta a tanár nő, hogy látta, hogy izgul, gondolom ezért is ragaszkodott tévedéséhez. Összességében jó volt a vizsga, ügyes volt, mert kemény munka ez. Én pedig örülök a tanárok részéről érkező pozitív visszajelzésnek, nem enyém a érdem, hisz csak segítettem, a tanulás munkája a lányomé és Istené a hála a lehetőségért, az észért, erőért, kitartó munkáért, gondviselésért a nehézségek között is. Szeretem azt is, amikor megmondják mi nem ment jól, mire kell figyelni, mit kell javítani... mert lehetőséget kapunk arra, hogy javítsunk.

Most vakáció van. Új változások előtt állunk, még nem látunk tisztán mindent. Imádkozunk Isten vezetéséért. Várunk. Közben pihenni szeretnénk (én nagyon). És egyszerű lehetőségeinkhez mérten széppé tenni a nyarat. Közben engem vár egy alapos nagytakarítás, persze amikor a legkisebb megengedi, mert most mintha a leganyásabb időszakában van.

Minden erre járónak szép nyarat kívánok!

5 megjegyzés:

  1. Gratulálok nektek!!! Az ötödik a legnehezebb osztály, most túl vagytok rajta, jön a lazítás:) olvasgatlak benneteket, nagyon ügyesek vagytok, sok erőt kívánok a folytatáshoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük.
      Azt hittem ezen túl már csak nehezebb lesz...
      Köszi a bátorítást.
      Mind örülünk a lazítás, pihenés lehetőségének, annak, hogy nem kell tanulni, hanem lehet olvasni, foglalkozni bármivel, ami épp érdekli őket, s volt, aki már újra tanulni akart...

      Törlés
  2. Betti, gratulálunk nektek! :) Az ötödik tényleg nagyon nehéz, mert az alsós "képességfejlesztés" után itt már nem elég, ha valakinek jó esze van, itt már valóban sokat kell tanulni.
    Szép nyarat és tiszta házat kívánok! :)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, én is nagyon izgultam a vizsga reggelén (meg az előtte valón, meg az azelőttin). Úgy látszik, nem vagyok ezzel egyedül, ha Te, rutinosabb vizsgázó anyaként is izgulsz.
    A jó bizonyítványhoz gratulálunk!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...