2014. február 5., szerda

Hány kockát látsz?

Unalmas elsősömnek a matematika.
Nem is szereti.
Persze azért az értékelése matematikából kitűnő, meg voltak elégedve vele, meg is dícsérték.
De bármi ami nem olvasás vagy írás az nem lehet érdekes. Persze amint nekifogunk, érdekes lesz. (Kezdem megérteni mit kinlódtak velem a szüleim mikor annak idején elkezdtem az iskolát kb. két évig, aztán elboldogultam.)

Ezért hát próbálom a munkafüzetet kevesebbet használni. Számolunk észrevétlenül akkor, amikor az mindennapi élet hozza magával. Aztán itt vannak a Lük és Logico számtalanszor újrahasználható feladatai.
Örülök, ha a gyerek mindent hiba nélkül old meg. Mégis ilyenkor én nem leszek okosabb. De ha valami nem megy jól, ha a gyerek nem biztos a válaszban vagy hibázik, akkor képet kapok arról, ami nem megy jól. Most épp a térlátás. Talán a tankönyvben nem követelmény még. Mégis jó odafigyelni,személyre szabott segítséget adni a gyereknek, nem pedig untatni. A Logico 20-as számkörhöz tartozó feladatlapjai között volt egy feladat, ami nem ment.  Ki kellett rakni, le kellet bontani darabokra, látni, megfogni. Nem tudom, igazán mikor kell ezt tudnia egy gyereknek. De tanulunk -így játszva- nem csak a szemünkkel látni.

Megvan már a helyes válasz! 16.

1 megjegyzés:

  1. Az én elsősömnél is a matekkal van a gond. Mármint, hogy neki is unalmas. Te tankönyv szerint haladsz? És ha igen, akkor az iskolátok által javasolt tankönyvből? Én is sokszor annyira gagyinak érzem, meg túl szerte vagy össze-vissza ágazónak. Kedvem lenne mellőzni a tankönyvet, de még nem merem.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...