2014. április 22., kedd

Tavaszi szünet

Nagyon rövid és hamar elszáll...
Mégis jó, hogy van.
Szusszanásnyi idő, összeszedni magam. Most engem is levert valami... nem is tudom mi ez, illetve sejtem. Nem pihentem elget és ehhez hasonlók, így már napok óta remélem, hogy meggyógyulok. Úgy fájt a torkom, mint még télen sem, éjszaka nem tudtam aludni e miatt, aztán csúnya köhögés is kínoz. S közben egy gyereket kivéve a család többi tagján is sorban jelentkezik egy-két-három tünet, mint torokfájás, láz, fülfájás, kötőhártya gyulladás, köhögés...
Így élünk most.
Ennek ellenére az elmúlt napokban csendesebben, de Jézus feltámadását ünnepeltük.
S most lassan gondolatban a heteket számolom az tanév végi megmérettetésig. Már nincs sok.

Már hetek óta egy régi játékot akartam megosztani veletek. Az úgy volt, hogy egyik gyerekem megkérdezte, hogy mit játszottam amikor gyerek voltam, ha kimentem a tömbház elé vagy a parkba. Mit is? Labdáztunk, ugróköteleztünk és GUMIZTUNK. És már kerestük is a gumit. Csuda jó egy játék! Ti ismeritek?
Készülök róla képet készíteni, de csak egy képem van, amit itthon a lakásban készítettem, mikor először mutattam a gyerekeknek, hogy miről is van szó, épp csak két ugrás elejéig, mert alattunk egy idős házaspár lakik, itt nem lehet ugrálni. Vittem én fényképezőgépet a parkba, de a játék hevében nem jutott eszembe képet készíteni. Találtok viszont sok videót a neten, én igy akadtam rá: románul "jocul cu elasticul", angolul "elastic game", "Chinese Jump Rope". Sajnos nem emlékszem már pontosan, hogyan is ugráltunk annak idején, nem tudom a sorrendet s a leírásokat sem értem mind, igaz nem is volt sok időm olvasni, így gyorsan kialakítottuk a mi játékunkat, hisz a neten is több variációt olvastam s szerintem egyik sem az, amit mi játszottunk annak idején. Így hát van egy új játékunk, ami nem csak játék de szerintem fejlesztő játék is lehet, mint a labdázás, ugrókötelezés. A lányoknak hamarabb rákattantak, mint a fiú, de jobb hijján ő is beszáll a játékba.

5 megjegyzés:

  1. ajjaj, de még mennyit gumiztunk :)) volt ott fél lábbal ugrálás, meg a gumit mind egyre feljebb kellett rakni:)
    gyógyulást nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. S te emlékszel még, hogyan kell ugrálni? Majd ha találkozunk meg kell mutasd te mit tudsz még. Emlékszem, hogy egy lábbal is kellett, de azt már nem tudom, hogyan. A két lábasból többre emlékszem.

      Törlés
    2. Találtam egy videót, mintha mi így játszottuk volna, evvel a 10 lépéssel:
      https://www.youtube.com/watch?v=H48DTWOlmw0
      S aztán a gumit csak egy lábra kellett rakni, hogy minél keskenyebb legyen a hely. De végülis tényleg ki lehet alakítani a saját lépéseket.

      Törlés
  2. A nagylányoméknak a tanító nénije mutatta meg. Én is úgy emlékeztem, de képtelen lennék szavakkal leírni :D

    VálaszTörlés
  3. Nekem is nehéz lenne. Inkább megmutattam a gyerekeknek. Itt sem próbálkoztam leírni. Olvastam leírást, de nem mindent értettem. A videók segítenek.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...