2014. augusztus 31., vasárnap

Vége van a nyárnak

és hivatalosan a vakációnak is. Legszívesebben még megtoldanám egy hónappal, hisz olyan szép az ősz, s a napsütéses szeptemberi napokon legjobb lenne nem is gondolni tanulásra... mindenki foglalkozzon azzal, ami érdekli és amit el kell végezni, hisz akad bőven tennivaló ősszel. S lehet tanulni reggeltől estig a hideg, esős napokon.

Rövid volt a vakáció, visszanézve azt mondhatom, hogy hamar elmúlt. Jó volt, hogy elköltözhettünk.


Jó, hogy ez nyár közepén történt, így volt időnk hozzászokni kicsit az új helyhez. Mióta itt lakunk, bár az udvar még nincs rendbe téve, a gyerekek sokkal többet voltak kint. Játszanak együtt vagy olvasnak, bogarásznak, kiülnek az erkélyre, teraszra. Ki lehet menni korán reggel és késő este. S ha egyik, másik nem akar vagy nem tud kimenni, nem kell mindenkinek bent ülni. Aztán vannak itt gyíkok, pókok, hangyák, lepkék, gyomok. S lesznek virágok, zöldségek, fák. Lehet gyomlálni, öntözni. Más itt az élet.

Jó volt kicsit utazni is, találkozni rég nem látott szeretteinkkel.

Várjuk a tankönyveket, a napokban kell megkapjuk. Egyelőre nyugodt vagyok. Az elmúlt években, minden év eleji izgulás ellenére lazán be tudtuk fejezni a tananyagot. Persze örültem volna és jó lett volna már a nyáron ismerkednem az idei tananyaggal, de erre nem volt lehetőségem s időm se lett volna sok. Sok kérdésem van még, de hiszem, hogy lassan, időben minden elrendeződik. Isten gondot visel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...