2017. szeptember 8., péntek

Új tanév

Bármennyire is szeretjük a vakációt, azt, amikor azt tehetjük, amihez kedvünk van, nem tudjuk az időt megállítani. Számunkra is véget ért a nyár, ami nem mindenben úgy alakult, ahogy szerettük volna. Nem fogjuk elfelejteni ezt a nyarat nem csak a kellemetlen dolgok miatt, hanem a kölyökkutya miatt is, akit egyik szomszédunk hozott nekünk faluról. Nem fajkutya, de kutya. Szép, játékos és megszerettük - talán ez a legfontosabb.


Ezen a nyáron volt pihenés, volt kirándulás, voltak vendégeink, láttunk szivárványt a házunk felett, volt fagyizás, vásároltunk könyveket - ez nálunk mindig ünnep, sokat olvastunk és minden nap volt minek örülni.

Szeptember elsején kezdtük mi is a tanulást itthon, mind a négy gyerekkel. Legnehezebb azt  hiszem nekem lesz jól megszervezni a napi 24 órát. Olyan nekem a sulis időszak, mintha lenne munkahelyem, csak hát itthon vagyok és reggeltől estig program van.
Az egyik nagy örömem, hogy szinte minden nap délben együtt ebédelhetünk az egész család. Nagyon jó együtt ülni körül az asztalt. Ez egy fix program, akkor ebédelünk amikor Apának ebédszünetje van. Előtte tanulunk. Ebéd után van egy kis pihenő, szünet, "én"idő vagy épp a sűrgős nem tanulós dolgok elrendezése. Aztán még kinek kevesebb, kinek több tanulás. Mivel kutyánk is van -a gyerekek kívánságára, a kutya gondozása, etetése, sétáltatása továbbra is a gyerekek feladata. A reggeli felkelést szeretném még egy kicsit előbbre hozni és az esti lefekvést is, szükségszerűen.

A bullet journalomat használom az iskolai dolgok nyilvántartására, vezetésésre. Ez azért jó, mert itt van benne minden, és könnyen átlátható a számomra nem csak a napi sulis, tanulással kapcsolatos dolgok, de minden egyéb is. Meglátom mennyire fog ez beválni.

Így hát elindultunk, egy tizedikes, egy ötödikes, egy harmadikos és egy iskola előkészítőssel.
Erre a tanévre mottóul egy bibliai idézetet választottunk, a 119. Zsoltár 66. versét a revideált fordítás szerint: "Taníts engem az ismeretre és a helyes felismerésére, mert hiszek parancsolataidnak".

Akik erre jártok, kívánok nektek áldott tanévet, kitartást és örömet a tanulásban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...