2018. június 19., kedd

Vakáció!

Nagyon örülünk és nagyon vártuk a vakációt.
Néha úgy tűnik, hogy ez a semmittevés ideje. De nem az.
 A szülőknek talán teher a vakáció, amikor gondoskodni kell a gyerekeikről, hisz szünetel az iskola, ami egyben gyerekmegőrzőként is működik és sokaknak nincs kéznél nagymama vagy valaki aki ebben besegíthetne.
Nálunk, mivel a gyerekek a tanév ideje alatt nem járnak be a suliba rendszeresen, mi szülők gondoskodunk a gyerekekről. Mégis könnyebbségként éljük meg a vakációt, mert ilyenkor még inkább a magunk urai vagyunk, nincsenek iskolai tanmenetek, nem kell iskolában mérhetőt teljesíteni. Mi tervezünk magunknak.
A vakáció vagy iskolai szünet a pihenés ideje.
A gyerekeknek a növekedés ideje, hisz mi felnőttek nem sokszor gondolunk arra, hogy sok energia kell a növekedéshez. A nagy melegben, amikor alig lehet létezni, igazán nem hiányoznak az iskolai feladatok. Kell idő, amikor a gyerekek azzal foglalkozhatnak ami épp érdekli őket. Kell idő játszani, együtt lenni, sétálni, utazni, vendéget fogadni és vendégeskedni, filmet nézni vagy épp focit, gyakorolni a tanultakat, beszélgetni, lepkét, békát figyelni, s minden egyéb lényegtelennek tűnő elfoglaltsággal megtölteni a napokat.

Ezt a vakációt egy múzeumi látogatással kezdtük, egy Vasarely kiállítást néztünk meg. Nekem nagyon tetszett, s mint mindig ha a gyerekkel vagyunk, az ő türelmük szab határt az én vég nélküli nézelődésemnek. :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...