2010. november 17., szerda

Mézeskalács

Elkészítette Anita az Olvasókönyvében leírt recept szerint a mézeskalácsot. A nyújtásnál kellett segítsek, mert kicsit kemény lett a tészta. De finom volt, fele el is fogyott, felét meg gyorsan dobozba tettem, azzal a gondolattal, hogy majd később (estleg az ünnepekkor) elővesszük. A tapasztalat viszont más: a süti dobozban való (szem előli ) elrejtésének egyetlen haszna, hogy másnap van mit elővenni amikor a gyerekek kérik a tegnap sült sütit. Következőleg a tavaly már bevált recept szerint sütjük a mézeskalácsot. Hátha a díszítésig is eljutunk.

2 megjegyzés:

  1. De finom illat lehetett nálatok! Nagyon szeretem a mézeskalácsos időszakot! Kétféle recept szerint készítem, az egyikből díszek lesznek, abban nincs szódabikarbóna (megtartja a formáját, nem püffed meg), a másik amit eszünk, abban van és nem törik bele a fogunk. Úgy tárolom (ipari mennyiséget sütök belőle :o)) , hogy a rétegek közé selyempapíron vékony almaszeleteket rakok(nem túl sokat, csak ide-oda)Az alma párája megpuhítja és még egy finom íz és illataromát ad át neki! Nagyon dicsérd meg a kislányodat! Erika

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az almás ötletet. Ebben az évben nem tészünk a fára mézeskalácsot, inkább gyurmából késyítünk díszt, amit megfestünk temperával vagy akril festékkel.
    Ez amit most sütöttünk, a tésztája nagyon kemény volt, de mikor megsült finom puha volt. Mind elfogyott.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...