2010. december 16., csütörtök

Ma

Elkészítettük az Erikánál látott csillagot, mert olyan jó elkészítési útmutatót is adott.  Első próbálkozásunk nem sikerült valami jól, a lap is nagy volt, de aztán hibánkból tanulva, egész jól sikerült és sikert aratott a csillag.

Csak karácsonyra készülve, most dupla adag mézeskalács alapanyagot gyúrtam össze. Mindjárt nekifogunk  kinyújtani, szaggatni, sütni a tésztát. Remélem ebből már marad valami karácsonyra :). Olyan gyorsan telnek a napok, s a lányok örömmel számolják, hány nap van még karácsonyig.

Aztán tapasztalom azt amit olyan sokszor láttam Virágnál, hogy milyen nagy segítség, ha a gyerek láthatja, megfoghatja, rakosgathatja azt, amiről tanul, legyen az betű, szám vagy egyéb. Ma épp a betűknél akadtunk el egy ilyen feladatnál:
Nem tudom miért, nem akartak a betűk értelmes szavakká összeállni. Betűkártyákat kell készítenem, jutott eszembe. Aztán meg, az, hogy kaptunk egy ilyen játékot valakitől. Hát elővettük.
S láss csodát, egy-kettőre, mintegy vezényszóra értelmes szavakká álltak a betűk, ha tehették. És ez lett a legérdekesebb feleadat is :).

2 megjegyzés:

  1. Betti! De jó viszont látni ilyen távolságból a kis csillagot! Kicsit olyan, mintha ti itt lennétek, mi meg ott. Köszi: Erika

    VálaszTörlés
  2. Én köszi! Annyira jól mutat, hogy azt hiszem karácsonyig még sok ilyen csillagot fogunk készíteni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...