2010. december 28., kedd

Pihenünk, játszunk és készülünk

Jövő héttől már visszafele számolunk a félévi vizsgáig.
De most még lazítunk, játszunk, örülünk a télnek és közben kicsit tanulunk. Holnaptól például itthon lesz a 'informatika tanár'. Ének rajz és tehnika, de csak mértékkel, mert olyan jól játszanak együtt, sokszor nem is tudom, ki kinek va beöltözve, ki kit alakít. Ilyenkor elgfontosabb a játék.

Most kapták ezt az íráselőkészítő játékot. Azt hiszem a két kicsivel sokat fogjuk használni.


Igyekeztem, hogy olyan ajándékot kapjanak a gyerekek, amivel mind tudnak játszani, hisz már van olyan, hogy "az én babám", "az én autóm". És érdekesnek találják a másik játékát is. Mi felnőttek is jót játszottunk az egyik játékkal, ami 3 éves kortól ajánlott :).

Nem is olyan könnyű egyensúlyban tartani a krokodilt.

A legkisebb azért szereti ezt a játékot, mert jó tornyot tud építeni a színes falapokból.

Az útkereső is érdekes. Négy éves kortól ajánlott, de a négyévesnek még komoly kihívás a megadott útvonalakat kialakítani. De játszunk vele egyszerűbben, s lassan majd "belenő".


Mégis az a legjobb játék amikor együtt játszanak és az, amikor egyik vagy mindkét szülő velük játszik. Bármit. Mert a kapcsolatok által élnek, fejlődnek ők is, a szép kapcsolatoktól lesz szép a játék az élet, ez teszi a legegyszerűbb játékot is értékessé. Mert mit ér a játék, ha nincs kivel játszani?

1 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszenek az új játékaitok! Az írás előkészítős és a krokodilos is. De jó, hogy játszhattok együtt! Ezt a pár napot nagyon ki kellene használnia mindenkinek! Erika

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...