2011. január 24., hétfő

Tél van,

hideg van és hó. Ez nagyon szép. E pihenős, lazsálós hétnek a témája "Hópehely" és minden ami hó és érdekes és érdekel bennünket. A Freebie oldalon találtam úgy két hete pár jó linket, meg is jegyeztem magamnak. Erre készülök. Eddig nem volt nálunk ilyen, hogy a hét témája, de mostantól azt hiszem lesz, főleg a kicsiknek szól ez.

Verssel kezdtük:
Várnai Zseni: Hull a hó

Hull a hó, hull a hó,
lesz belőle takaró,
ráborul a vetésre,
hogy a fagytól megvédje.

Vastag hóbunda alatt
kenyérmagvak alszanak,
puha ágyban telelnek,
s kikeletkor kikelnek.

A négyévessel szótagolunk, nem mondtam neki, hogy az szótagolás, csak úgy tapsolunk amikor mondjuk a szavakat, és megszámoljuk hányat tapsoltunk, megfigyeljük milyen hanggal kezdődött a szó. A kétéves is igyekszik utánozni, jelzi, hogy ő sem akar kimaradni ebből a jó mókából, mert ez egy nagyon jó játék, sokat nevetünk, mert igen érdekes, hogy minden szóra lehet tapsolni, még a nevünkre is. Csodálom, ahogy egy gyerek ráérez a szótagolásra. Lehet ez nem nagy dolog, de nekem nagy öröm. A Játékház képes olvasókönyv került  hozzánk, azt lapozzuk, amúgy Csenge már ismeri a betűket, vagyis felismeri, csak összeolvasni nem tudja még, de erre is rá fog jönni előbb vagy utóbb, addig pedig játszunk.
Visszatekintve azt tapasztalom, hogy elég sok feszültség volt bennem az elmúlt félévben, ami most úgy elmúlt. Jó volt ez a vizsga. Látom élhető, járható az oo. és remélem egyre szebb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...