2011. február 1., kedd

Munkához látunk

egy hét pihenés után, ami nem csak pihenésből állt. Most viszont komolyan igyekszünk kitartó munkával felkészülni az tanév végi megmérettetésre. Ezen kívül komolyabban foglalkozunk a román nyelvvel. És igyekszünk jó szokásokat megerősíteni. Számbavettem, egyesekről eddig is tudtam, hogy mivel nem állunk jól (én is).
A környezetismereti anyag szép és érdekes ebben a félévben, legalábbis nekem tetszik. Remélem jobban fog menni a tanulás ebből a tárgyból.
Matematikából bele-belenézek az itteni munkafüzetbe is, hisz az itteni rendszerben kezdett el Anita tanulni, s van amit határon túl máshogy tanítanak, de most mondták nekünk, hogy mindegy hogy, csak tudni kell kivonni és egyebeket. Azt fogjuk gyakorolni, ami nehezebben megy, keresek érdekes példákat, hogy ne legyen unalmas a matematika.
Kézimunka, kreativ dolgok- ezekre szeretnék több időt fordítani, mint az elmúlt hónapokban.
Most a félév elején többet leszünk bent, ezért most gyorsabban szeretnék haladni az anyaggal, hogy amint megjön a tavasz, a meleg minnél többet lehessünk kint a gyerekekkel, bár kint is lehet tanulni, de nekem azt nehéz megszervezni a kicsikkel.
Ismétlés a tudás anyja. Meg szeretném szervezni, hogy a fontos dolgokat menet közben újra és újra átismételjük, hogy az év végi ismétlés csak játék legyen.
Röviden ennyi most.

3 megjegyzés:

  1. Szeretem, ahogy egyszerűen, tömören, könnyeden leírod ezeket a komoly és nagy dolgokat, mert azok!
    És nagyon gyakorlatias!

    VálaszTörlés
  2. Én is ezért szeretlek olvasni, Betti. Az élet olyan egyszerűnek tűnik nálatok... jó erre emlékeznem, hogy tényleg ilyen. Köszi. :)

    VálaszTörlés
  3. De kedvesek vagytok!
    Pedig nem is olyan egyszerű. Csak ha a ma gondjait veszem fel, s ami nem fér bele a mai napba, azt holnapra hagyom.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...