2011. március 9., szerda

Az elmúlt napok

tavaszvárásban teltek. :)

Olyan hideg volt, hétfőn, mikor zeneórára és rajzkörre kellett menjünk, hideg északi szél fújt. Igazi téli hideg. Tegnap és ma már sütött a nap. Azért még itt-ott van hó. De a rügyek sok helyütt látszanak már. Tehát itt a tavasz.
Nagyon jó volt kint lenni a napon!

Labdával, ugrókötéllel.
Láttunk már katicabogarat melegedni a napon. De az árnyékban havat és befagyott tócsát is.

Aztán van játék.

És játékos tanulás, ismétlés, az egyszervolt.hu segítségével is.
És olvasás ezerrel.
A kicsi is kiválasztja, miből olvassak neki.


Közben Anita kiolvasta a Légy jó mindhalálig-ot. Nem tudom, amikor majd háziolvasmány lesz, milyen lesz újra elolvasni, érdekes lesz-e? Aztán kölcsön kapta Verne: A tizenöt éves kapitány-t. Erről én lemaradtam. Pedig nagyon éredekes lehet, A. hitetlenkedve kérdezi, hogy én ezt nem olvastam, hogy lehet?!

És nem utolsó sorban tanulunk is.
Nagyon érdekes a környezet. Tájékozódásról tanultunk mostanában. Térképet, atlaszt nézegettünk, de google maps és google earth is listán volt.


És van egy jó oldal: Otthonoktatás. Gondolom, hogy jó, mert nem volt időm sokat nézelődni még. Mindenképp örülök ennek a kezdeményezésnek.

2 megjegyzés:

  1. nem olvastam at az oldalt, csak bele neztem: ez magyarorszagi vagy romaniai. mert nem mindegy. pl a torveny szempontjabol.

    VálaszTörlés
  2. Magyarországi, de van link Szovátán tartott oo konferencián elhangzott előadásra. A törvények Magyarországra vonatkoznak.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...