2011. május 25., szerda

Ha szerda, akkor könyv-

-tár és könyvek és nem csak.

Kellemes reggeli hűvösben indultunk el a könyvtárba. Most egy idősebb könyvtárosnő volt szolgálatban, aki szereti a gyerekeket és a könyveket is. Nagyon kedves volt, szolgálatkész. Bár úgy indultunk itthonról, hogy elég lesz mindegyik gyereknek 2-2 könyvet választani, mégis tízet hoztunk haza. Remélem nem hiába.
Legjobban a Zenebona palotának örülök, úgy hallottam nagyon jó könyv, zeneelmélet mesés formában gyerekeknek. Anitának is felolvasta a zenetanár, pár mesét elmondott ő is nekem. Szeretném és is elolvani, ezért a felolvasandő könyvek listájára került. Balázsnak külön keresett a könyvtárosnő autós és repülős könyvet, mert neki nem kellett mesés- képeskönyv. Vettünk ki román mesés könyvet is, nagyon szépek benne a képek - a román nyelv gyakorlására.

Újra egy nagyon jó könyv került le a polcról felolvasásra. M. L. Taylor. "Kis Zarándok vándorútja" (Evangéliumi kiadó). John Bunyan "Zarándok útja" alapján íródott, gyerekeknek. Rövid fejezetek vannak benne. Nagyon érdekes, izgalmas és tanulságos könyv. Kis Zarándok Romlás Városából indul el és igyekszik a Mennyei Város felé. Viszontagságos útját meséli el a könyv. Ez is olyan könyv, amit nem elég egyszer elolvasni, de legalább egyszer megéri!

Nemrég jutottunk hozzá három Max Lucado gyerekkönyvhöz (innen). Az "Értékes vagy!" már megvolt, olvastuk.  Itt a youtubon megnézhető, meghallgatható a történet. Most ezeket olvastuk el: "Zöld orr", "A legnemesebb", "Különleges ajándék". Szép történetek.
Most pedig nem könyv, hanem dvd. Az Amec-től vettük (Mo- itt):
"Mary Jones és a Bibliája" - Mary Jones életéről szól.
"Isten mindent jóra fordít" - József élete.
"Hallottad a figyelmeztetést!" - Jeremiás próféta életéről szól.
"A magvető példázata - Búza vagy konkoly" - ez a két Jézus által mondott példázat.
Mivel itt a jó idő, nagy örömömre van olyan nap, hogy nem jut idő mesenézésre. Kevés a jó mese. Ezért örülök, a fenti dvd-éknek is.
És egy jó kis oldal gyerekeknek: http://www.csodaklikk.com/

2 megjegyzés:

  1. Tudtad, hogy a könyveket Lilla fordította?
    http://lillaskids.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  2. Nem. Nem is néztem meg eddig, hogy ki fordította. Csak most, hogy szóltál. Pedig hát a fordító munkája is nagyon fontos! Köszi szépen az infót! Így másabbak... -közelibbiek- lettek a könyvek.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...