2011. szeptember 20., kedd

Egy kis ez-az

Nem akarom itthon tanulásunkat bemutatni, mégis ezt-azt megosztok itt veletek illetve talán emléknek felteszek egy-egy képet.

A meleget kihasználva, próbáltunk minnél több időt kint tölteni. De mivel tanulunk, ebben is korlátoznunk kell magunkat. Jó lenne csak esős napokon tanulni.

Technikából hálófonás állt a tanmenetben, az Olvasókönyvben volt hozzá olvasmány. Nekem fogalmam sem volt, hogyan kell hálót fonni, de a neten találtam egy leírást itt. Érdekes és fárasztó is, de megtanulható.

Csigát szedtünk a kicsik kérésére és hazahoztuk őket. Befőttes üvegben kaptak helyet, a gyerkek leveleket is szedtek nekik. Érdekes volt megfigyelni őket.

Bükk, tölgy és fenyőerdőről tanultunk Környezetből. Ezért rajzoltunk egy nagy tölgyfalevelet és megpróbáltuk úgy kiszínezni a lapot, hogy  a levélre meleg színek, a levélen kívülre hideg színeket fessünk, vízfestékkel.
Itt nincs jó vagy rossz munka, és válasz sem arra a kérdésre, "anya, neked melyik tetszik a legjobban?". Jó volt együtt dolgozni.

3 megjegyzés:

  1. Mindig jó olvasni rólatok. És tényleg nagyszerű lenne csak esős napokon tanulni.:)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ti!
    Akkor MIÉRT NEM TANULTOK CSAK ESŐS NAPOKON??? Mi teljesen alkalmazkodunk a természethez: tavasszal-nyáron sok mozgás, kinti lét, ősszel-télen több benti foglalkozás. Merjetek nyugodtan lazák lenni, nem kell semmilyen tanmenethez alkalmazkodni! Mi tankönyvet, munkafüzetet, kockás-vonalas füzetet se használunk. Sikeresen alkalmazzuk ezt a módszert, most már közösségben is. Hogy hogyan csináljuk, arról olvashattok képújságomban: BoldogSzer (boldogfalva.blogspot.com)
    A legjobbakat kívánom: Andrea Réka BoldogSzerről

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...