2011. október 18., kedd

Újra jelentkezem.

Mindjárt egy hónapja, hogy utoljára írtam ide.
Sok minden történt erre felénk, ahogy egyszerűen csak éltük az életet. Voltak vendégeink, ezért többször is módosítottuk a tanulási tervünket. Mégsem vagyunk elmaradva, illetve egyes tárgyakból gyorsabban haladtunk, van amiből lassabban, de időben vagyunk.
Gyerekeink nagyon szeretnek köveket, kavicsokat gyűjteni. Így hát beterveztük a kőfestést. Akril festékkel a nagyobbak, temperával a kisebbek. Jó volt együtt dolgozni. Azt mondtuk, megismételjük még.
Balázs nagyon szeret puzzlet kirakni. Nagyon különböznek a gyerekienk abban, hogy ki mennyi idősen jött rá, hogy szép és érdekes a puzzle. Ez nem lényeges, és jó megvárni míg a játék öröm és játék.

Egy nap egyszer csak elővett egy kicsinek való foglalkoztató füzetet a legkisebb, s azóta újra és újra tanulni akar. S ha mondom neki, hogy ma már tanultunk, akkor erre azt válaszoja, "anya, ne mond nekem, hogy ma már tanultunk". Újra és újra rácsodálkozom, mennyire nyitottak és tanulékonyak. És örülök, hogy itthon vagyunk.

Babot már többször ültettünk, de nem sok sikerrel. Akkor se sikerült babot termesztenünk, amikor a tankönyv ezt előírta. De most mikor megkaptam télire a biobabot, akkor eszembe jutott a többszöri kudarcunk s az, hogy csak az számíthat sikerre, aki nem adja fel. S lám-lám, most végre tanui lehettünk a csodának, ahogy a babszem kicsirázik és szárat, levelet hajt.Azt hiszem a lényeget nem lehet leírni. Csak élni kell a naponta adódó lehetőségekkel. Sokszor fényképezni is elfelejtek, pedig lenne mit. Aztán olyan gyorsan telnek a napok! Mikor könnyebb, mikor nehezebb. De jó.
Lemondtam már arról, hogy itt a blogon rendszeresen írjak. Néha azért még jelentkezem majd egy életjel erejéig.

5 megjegyzés:

 1. Szépek lettek!

  A kavicsfestésről és a puzzle-ről jut eszembe, hogy régen /sajnos nem tudom hol/ láttam olyat, hogy úgy festették meg a kavicsokat, hogy "puzle félét" lehetett kirakni belőlük.

  VálaszTörlés
 2. Csak rákerestem:

  http://egyuttgyerekekkel.blogspot.com/2009/06/kavicspuzzle.html

  VálaszTörlés
 3. Szia!

  Enikő vagyok, egy várandós kismama. Ha jól értettem romániai vagy te is. Ezért hozzád fordulok, mert sehol nem találok hasznos információt. Sárosdi Virág a Gyereketető blog írója ajánlotta a blogodat. Kistini korom óta azon gondolkodok, hogy otthon szeretném tanítani a gyerekeim. Akkor még nem tudtam ez mennyire lehetséges, mennyire nem. Belebotlottam mostanában már vagy egy tucat otthonoktató anyuka blogjába, de mind magyarországiak voltak. Az én információim szerint Romániában nem lehetséges a gyerek otthonoktatása, csak ha betegség miatt nem járhat iskolába. Szeretném kérdezni, te hogyan oldottad meg??
  Köszönöm,
  Enikő

  VálaszTörlés
 4. Szia Enikő!
  Kérlek írj nekem egy mailt:
  szekrenyes_lidia kukac yahoopontcom.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...