2012. december 11., kedd

Történelem

Az ötödikes történelem az őskor és ókort öleli fel. Az első rész nem aratott sikert. Mivel "etetik" a gyerekeket! De az ókor, Egyiptom, Mezopotámia, India, Kína, a görögök, rómaiak - már sokkal érdekesebb téma.

Valamikor a nyáron átolvastam az Usborne "Világtörténelem" könyvét, hogy tanuljak, emlékezzek és átfogóbb képet kapjak arról, hogy mi mikor történt, illetve tudjam hol keressem.
Aztán az ötödikesünk lapozta, falta olvasta át a másik hármat: "Az ókori kelet", "A rómaiak", "A görögök".

Kapott még régebben pár történelmi atlaszt, képes könyvet az ókorról. De a fent említettek tetszenek a legjobban kép és információ szinten is. Ráadásul elérhető árban, használt jó állapotú könyvként vásároltuk.

S hogy meglepődtem, amikor a hatévesünket láttam nagy érdeklődéssel lapozni, olvasni egy ilyen könyvet!

S bár engem is érdekel, sokkal lassabban haladok az információ gyűjtéssel, mint ők. Amit régen tanultam, abból sokat elfelejtettem.

Tudtok jó, érdekes történelem könyvet ajánlani? Nem csak az ókor érdekel.

7 megjegyzés:

  1. Szia Betti!
    Ezt a filmsorozatot ismeritek?
    http://www.youtube.com/watch?v=yk7zi5xIqgY

    VálaszTörlés
  2. Természetesen ez is egyfajta nézőpontból mutatja meg a történelmet, érdemes belenézned előtte, hogy ha nem szeretnéd megmutatni a gyerekeknek, akkor ne utólag kelljen magyarázkodni. :) Nekem tetszett, sokat láttunk belőle, néhányat kihagytam. :)

    VálaszTörlés
  3. Szia Betti!

    Doda rajong a történelemért, így van már pár ilyen témájú könyvünk, de az inkább újkori történelem, világháborúk, ilyesmik. Az ókor is érdekli, de egyelőre nem ruháztunk be ilyen témájú könyvebe neki. Van viszont egy könyv, nemrég találtam rá és majd szeretném valamikor megvenni. Sok civilizációról informál, és elég életközelinek tűnik. Bár belelapozni nem volt lehetőségem, de megérzésre ez egy jó könyv. A címe Nagy civilizációk mindennapjai. Az ára borsos, de nem több, mintha egyenként vennénk meg a különböző korszakokról szóló könyveket.

    http://www.polc.hu/konyv/nagy_civilizaciok_mindennapjai/724547/

    Van egy jó honlap is, Doda szokta bújni, amikor netközelbe kerülhet. Ez csak a római korról szól, de azt sok szempontból lefedi.

    www.romaikor.hu

    VálaszTörlés
  4. Virág

    Láttam pár rész, mikor gyerek voltam a tévében, belenézek, az eslő részeket bizto kihagyjuk, de vannak benne érdesek részek.
    Köszi.

    VálaszTörlés
  5. Eszti

    Nagyon köszönöm a linket!

    A könyvről is olvastam. Érdekesnek tűnik... Jó lenne belelapozni.

    VálaszTörlés
  6. Nálunk ezek a letehetetlen könyvek:
    http://www.szalaykonyvek.hu/index.php/konyvek/konyv/1335

    vannak történelmi témájúak is.

    pepita

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm Pepita. Felveszem őket a "kívánságlistásmra", lehet sikerül kikölcsönözni vagy megvenni, megkapni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...