2013. január 18., péntek

A napokban

újra előkerült a LÜK. Ugyanis nálunk az ilyen "tanulós" játékok is időszakosan kerülnek elő. Van hogy napokig, hetekig nincs hozzá kedvük a kicsiknek, máskor meg nem lehet leállítani őket.
Mivel Csengével összeadást és kivonást tanulunk, Balázs se maradhat le, ő is próbálkozik. Amúgy mostanában nagyon érdekli a számok világa. Tegnap arra kért számoljak el neki trillióig. Sajnos nem volt időm sütés, főzés, szoptatás és egyéb ilyen apró lényegtelen tennivalók miatt.



Nekem egyik kedvencem a Narnia sorozat, nem filmben, hanem könyvben. Anita is olvasta már, nem egyszer, mert ez olyan megunhatatlan. Az elmúlt hetekben Csenge is elolvasta, azt hiszem itt-ott, ahol unalmasnak találta átugrott néhány sort, az egyik kötetet viszont kétszer is elolvasta, mert nagyon tetszett neki.
Az állatokról "A mi világunk" sorozat "A világ állatai"-t olvasta mostanában.  Szép képek és leírások vannak benne.

Fésűs Éva meséskönyvei még mindig nagy kedvencek, Balázs is kezdi megkedvelni. Számomra is öröm felolvasni őket. A kis vakond történeteit is szeretik a kicsik, könyvben, rajzfilmben. S rajzfilmben a Micimackó is kedvenc.

Marék Veronika szép gyerekkönyvei is nagy kedvencek, Boribon, Annipanni, Kippkopp. A Bartos Erika könyvei, az AnnaPetiésGergő és a BogyóésBabóca mostanában nem nagyon került elő, pedig régebb rongyosra lapozták, olvasták.

A napokban került megint kézbe egy szerintem is nagyon szép, gyerekenek való történelemkönyv: "Erdély meséje".

Anita olvasmányai nagyon sokfélék, nehéz követni. Mark Twain, Jules Verne, Karl May könyvek, ifjúsági könyvek, képes történelem könyvek.

Dóra egyelőre ott tart, hogy minden könyvet amit lát szeretne megszerezni és tanulmányozni, milyen erősek a lapjai, mennyire elrágható s ha úgy van kedve képeket is nézeget. Remélem ő is megkedveli az olvasást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...