2013. április 3., szerda

apróság

Mikor áttértünk a romániai rendszerből a magyarba, kellemesen meglepett az tankönyvek, munkafüzetek sokkal jobb minősége, öröm volt kézbe venni őket. Persze idővel az ember rájön, hogy mindennek van előnye és hátránya. Van ami jobban tetszik az itteni rendszerben (nem a tankönyvek kivitetelézése), van ami a magyarországi rendszerben jobb. Persze ez függ a gyerektől is és attól, aki tanít, hogy hogyan tanít.
Erre a tanévre kölcsön kaptunk egy amerikai matematika tankönyvet, iskolaelőkészítő osztály számára. Már a vége fele tartunk. Elmondom, hogy mi tetszik nagyon benne a román és magyar matek tankönyvekhez viszonyítva: Nincsenek apró kockák, a gyerekek viszonylag nagy számokat írnak, ami szerintem könnyebb. Persze annak idején a nagyobbik lányunk is megtanult kicsi négyzetekbe számokat rajzolni írni, nem is gondoltam akkor, hogy ez nehéz lehet neki. Most viszont, gondolkozom, hogy nem lesz-e nehéz lányunknak jövőre a matematika füzetbe apró számokat írni. Tudom, ez egy apróság, de mégsem lényegtelen. Igaz, őszig még van vagy öt hónap, addig talán "megérik" arra, hogy olyan apró vonalakat, számokat, betűket írjon. (igazából ezt még nem hiszem)

Számvázoló.

Most használat matek feladatlap.

2 megjegyzés:

  1. Én úgy tudom, hogy nagyban alaposan begyakorolt, pontos írás nagyon fontos a szépíráshoz. Akkor meg szükséges és jó, hogy ekkorát írjon, nem?

    pepita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is. Szülőként úgy látom, hogy könnyebb most még nagyban írni, hisz nagyon jól koordonált finommozgás kell azoknak a kicsi számoknak a leírásához.

      Csak hallottam, hogy van ahol szép írás nincs is az első évfolyamokban.
      Szerintem az írást is sokkal kíméletesebben meg lehet tanulni itthon.

      Nagyobbik lányomnak nagyon jó tanító nénije volt az első két évben, kevés írásbeli házit adott, de volt bőven fakultativ írás feladat, piros pont járt érte. Lányom azt hiszem mindet megcsinálta önkéntesen. De nem dicsekedhet valami szép írással most sem, csak ha nagyon figyel az írására. Nem is tudom, hogy van ez...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...