2013. július 31., szerda

Most is, megunhatatlanul: lepkék

Szombaton a volt botanikus parkban sétáltunk, persze lepkehálóval. S nem is hiába. Két olyan lepkét sikerült hálóba fogni, amilyet eddig még nem.


Egyik a nagy ökörszem lepke.



A másik lepke pedig egy gyönyörű piros övesbagoly. Sajnos a fényképezőgépem elemei lemerültek, így nem tudtam lefényképezni nyitott szárnyakkal. Meseszép, kép nem tudja visszaadni azt az élénkpiros, ciklámen fele hajló színt, ami az alsó szárnyakat díszíti. Gyönyörű, amikor repül. Amikor a fa törzseken pihen akkor szinte észre se lehet venni. Dobozunkban sajnos nem volt helye repülni, mert ez egy nagy lepke, 7-8 cm, és erős is, ezt éreztem amikor a hálóból próbált szabadulni.


2 megjegyzés:

  1. Próbáltátok hagyni bebábozódni a hernyót (üveg alatt szeretnénk megfigyelni)? Nem tudom, hogy csináljam, azért állatkínzást nem szeretnék...

    pepita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, még nem. Megfordult már a fejemben a gondolat, de nem találtunk hernyót. Szerintem lehet, ha teszünk a hernyónak ehető leveleket. Virágék próbálták ezen a nyáron, nekik lett lepkéjük, ha jól emlékszem, amikor a hernyós táboruk volt otthon. Nézd meg a blogján.
      Szerintem nagyon érdekes lenne közelről megfigyelni, hogyan lesz a hernyóból pillangó.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...