2013. szeptember 24., kedd

Minden kezdet

nehéz, mondja a közmondás és van benne igazság.

Nekünk most az első osztályban az írás a nehéz.

Ezeket a tankönyveket kapta az elsősünk.


Bőven van hely az írást gyakorolni, ezért bár vettem elsős füzeteket, nincs szándékomban használni, ha csak az iskolától ezt nem kérik külön. Nem kaptunk tanmenetet, követelményt még. Tanmeneteket kerestem a neten, de mi csak a saját tempónkban haladunk. Minden nap egy kis írás egy kis matemetika. Olvasás is minden nap, de elmulasztottam számolni, hogy hány könyvet olvasott ki ebben a hónapban. Most épp Winnetou-t olvassa. Egyszer azért leültünk szótagolni. Aztán énekelünk, megbeszéljük a környezet leckéket, angolozunk, rajzolunk.
Az írás az nehéz. Igyekszem keresni hozzá finom motrikát fejlesztő játékokat is.

Ilyen pl. a szemek kiválogatása:


A legkisebb is élvezte a babszemekkel való játszást. :)


Fűzés:


A legkisebb is megpróbálkozott a fűzéssel és sikerült is neki pár formát felfűzni, látszott, hogy nagyon kell öszpontosítania, de jobban élvezte a kis faformák rakosgatását, dobálását.

Amikor sehogy se akartak a kis ujjak arra menni amerre kellett, elővettük a nagy mágneses táblát, s azon nagyban sokkal könnyebb volt a kerekítés és azután a munkafüzetbe is könnyen ment az írás.


Van még a gyurmázás, rajzolás, festés, játék az minden féle apró játékkal.

2 megjegyzés:

  1. Nálunk is az írás volt a mumus eddig végig. Persze ahogy nagyobb lett már elvárás volt maga felé, hogy szépen írjon. Idén (4. osztályban) meg azt mondja, hogy a füzetes írós feladatok a kedvencei (azt hiszem ebben közrejátszik, hogy végre mehet a tollal írás és szép színes tollakat is kapott a fontosabb dolgok kiemelésére). :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)
      Remélem, nekünk se lesz mindig ilyen nehéz.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...