2013. október 12., szombat

Könyvek

5 évesemnek az elmúlt hetekben rendszeres meseolvasások alkalmából - kérésre- a következő két könyvet olvastam fel: Fésüs Éva: "A palacsintás király" és "Mátyás és az igazság" -népmesék.

Most olvastam először a palacsintás királyról, s remélem lesz még alkalmam felolvasni, mert nagyon szép és tanulságos is. Nekem főleg a nyelvezete tetszik, azt hiszem ezért nem tudom megunni Fésüs Éva meséit.

A héten voltunk a könyvtárban is.


Kevés a magyar könyv. A múltkor ezeket a mesés könyveket találtuk:
Ráduly János:"Tündérszép mosolygó Ilona"
Benedek Elek: "Arany mesekönyv. A világ legszebb meséi"
Donald Bisset: "Mesék tigrisnek"

Most is találtunk vagy 5 könyvet, de kettőt ott kellett hagynunk, mert csak az olvasó teremben lehet őket olvasni. Eddig még soha nem láttam senkit az olvasóteremben. Magyar könyvekért nincs is tolongás. Amúgy régi-régi Móra kiadós könyvek voltak s mi rendesen visszaviszünk mindent, kiadhatták volna... de a szabály az szabály... így hát inkább román könyveket hoztunk haza, a kicsiknek fordítunk a képes könyvekből, a nagyobb pedig gyakorolja az olvasást, ha kell használja a szótárt. Vannak érdekes és jó könyvek románul.

Ezeket a magyar könyveket hoztuk most haza:
Kis Péter: Világjáró Krisztina
Tasnádi Kubacska András - Réber László: Sárkányok unokái
Megay László - Rékassy Csaba: Hány perced van?


A legkisebb is szereti a könyveket, sokszor jön hozzám könyvvel a kezében, hogy vegyem az ölembe vagy mellém ül, és akkor nézzük a képeket, mesélek neki. Olyan szép ez az időszak is, ez a tanulás is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...