2014. december 29., hétfő

Év vége felé

igyekszünk pihenni és egyben befejezni amit még kell, mert az új évet iskolával fogjuk kezdeni. El kell számolnunk hogyan is haladtunk az elmúlt 4 hónapban az iskolai tananyaggal.

Végre a gyerekek örömére megérkezett az igazi tél, havazással majd metsző hideg széllel, hófúvással.

A karácsony hamar eltelt. Hála Istennek, most mind egészségesek voltunk. Díszítettünk fenyőt, sütöttünk mézeskalácsot, volt ajándékozás.

Sokat gondolkoztam ezen az ünnepen. Lassan megbékélek vele. A húsvét, a pünkösd sokkal bensőségesebb, bibliaibb. De már nincs bennem ellenérzés. Próbáljuk a magunk módján széppé tenni, de nem túlkészülni rá. Megbeszéltük, hogy nem tudjuk pontosan, mikor született Jézus, valószínű nem decemberben, s hogy egy régi pogány ünnephez kapcsolták Jézus születésének ünneplését, hogy a Biblia ezt nem kéri, s bizony furcsa, hogy valaki szülinapjára úgy emlékezünk, hogy egymásnak adunk ajándékot az ünnepelt helyett. Igyekszünk az ünnepeltre is figyelni, ami nem mindig könnyű. Lehetne ez a család ünnepe is. Mindenképpen jó ünnepelni. Szabad. Vártam a karácsonyt. Bár általában ez után szokott igazán tél lenni, de közvetlen a téli napforduló után vagyunk és olyan jó arra gondolni, hogy holnap kicsit több lesz a fény (ha nem lesz nagyon borult az ég), a hideg és hó ellenére is, jönni fog a tavasz. Beleillik ebbe a sötét, hideg időszakba emlékezni, hogy Isten elküldte Fiát fényt, reményt, életet hozni erre a földre. Jó volt átvenni a születés, pásztorok, bölcsek, menekülés történetét, hisz évközben ritkán foglalkozunk ezekkel. Szép a város a sok fénnyel, dísszel, ezer apró égővel. Jó kicsit megállni, kilépni a hétköznapi rutinból.

Látogatóink egy nagyon jó játékkal leptek meg. "Copa". Most láttam hosszú idő óta, hogy a két középső leült együtt társasozni. De játszunk felnőttek, gyerekek, a legkisebbet kivéve. Négyféleképpen játszható, mi eddig hármat próbáltunk, az első verziót kedveljük, amit csak párban lehet játszani, a többi változatban akár 5 játékos is részt vehet. Neten magyarul itt találtam rá, a játékleírás nagyon részleges. Azt hiszem a játék német játék. Fa tálkák, igazi babok a játékelemek.


Képeslapok is készültek, nem csak mert kell valamit készíteni technikából, hanem postázta is a kislány.


Tettünk el az idei csomagok papírjából a jövö évi képeslapokhoz.

Soha még ilyen jól nem ment a mézeskalács készítés, nem is fértem oda a kiszaggatáshoz. Persze mind elfogyott.


Érzem, hogy nagyobbak a gyerekek s a legkisebb nagyon igyekszik felzárkózni a nagyokhoz.

Most mennem kell, a legkisebb nincs egész jól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...