2010. október 9., szombat

Arad - kirándulás

Pénteken sor került első kirándulásunkra. K. szólt, hogy Anita iskolájából szerveznek kirándulást Aradra, ha elmennénk mi is, találkozhatnánk velük. Sikerült megszervezni, a kicsiket elrendezni és péntek reggel mikrobusszal elmentünk Aradra. Röpke egy óra volt az út. Az eslő meglepetésem a reggeli hideg volt. Nagyon hideg volt, fáztunk is rendesen. A Szabadság szoborhoz mentünk és ott vártuk meg az iskolai kirándulókat, csak a felsősök jöttek. Jó volt találkozni pár tanárral.
Volt az olvasókönyvben egy kis ismertető az október 6-án történtekről, ezt elolvastuk a héten, meg amit a sulinet oldalán is találtam és A magyarok krónikájából is.

Olyan furcsa, most jövök csak rá, hogy nekem nem beszéltek otthon a történelemről. Igaz más idők voltak, arra viszont emlékszem, hogy szerettem kérdezni a nagyszüleimet a régi időkről...

Aztán bementünk egy román ortodox templomba.Oldalt a székeken nevek voltak, mindegyik szék valakié volt.

Templomfal részlet belülről:Menyezetrészlet:


Benéztünk egy katolikus templomba is:


A városháza előtt megpihentünk. Nagyon szép épület a városháza és a kikövezett tér előtte.


Játszóterezni már csak pár perc jutott, de szeretnénk még ide visszatérni, nagyon jó a Marosparti játszótér, főként a csúszda.


Hazafele vonattal akartunk hazajönni. Anita még nem utazott vonattal. Az idő úgy eltelt, hogy csak sietve tudtunk végigmenni a múzeumon, három történelmi részleg volt és egy természetismeret. Ez utóbbi nagyon szép volt, a történelmi részlegről pedig az ókor volt a legérdekesebb. Nagyon szép volt, örülök, hogy bementünk oda is.
A vonatjegyek és a múzeumi belépők:


Szép kirándulás volt. Jó fáradtan érkeztünk haza. De nem bánjuk! Jó volt együtt lenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...