2010. október 28., csütörtök

A legjobb a mai napban

a közös munka volt. Kókuszos kekszet készítettünk. Mindenki kivette a részét a munkából.


Ma kicsit lazább napunk volt, Anita reggel rosszul volt. Így volt szabad játék festés, rajzolás.
Néha az az érzésem, hogy jó lenne kicsit több szabadidő azt tenni amihez éppen kedvük van. De így is több szabadideje van, mintha iskolába járna. A héten találkoztam egy volt osztálytársának anyukájával. A gyerekek délután 4-ig iskolában vannak, s aztán otthon is kell még tanulni. Mert az délutáni gyerekmegörzőben nem lehet tanulni, csúnyán írnak, piszkálják, bosszantják egymást -így mondta az anyuka. Vajon milyen lehet az esti minőségi idő: házi írás, tanulás, evés, főzés, mosás, ház rendbentartása, időben lefekvés? Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de nehéz lehet. Minden tiszteletem azoknak akik ezt teszik - mert, ezt választották, mert nincs más választási lehetőségük, mert ez a számukra járható út.

Kiváltságosnak érzem magam, hogy itthon lehetek a gyermekeinkkel.

10 megjegyzés:

  1. Utolsó mondatodra reagálva:
    Én is!

    VálaszTörlés
  2. Szia Bergamott!
    Örülök, hogy idetaláltál. :)

    Mióta vagy otthonoktató? Mi csak most kezdtük.

    VálaszTörlés
  3. Mi is csak idén kezdtük.
    Örülök én is, hogy idetaláltam, és annak is, hogy egyre több oo-s család adja blog írásra a fejét, mert mindig tanulhatunk/elleshetünk valamit a másiktól :)


    Bergamott

    VálaszTörlés
  4. Igen. Én is egy blogon olvastam először az oo-ról, csodálkozva, hogy mi is ez?

    VálaszTörlés
  5. Rettentő nehéz. Az iskola az esetek nagy részében mérgezi a családot.

    VálaszTörlés
  6. Szerintem nem kell pozitív vagy negatív véleményt megfogalmazni sem az otthon oktatóknak, sem az iskolába járóknak. Mindkettőt lehet jól vagy rosszul csinálni! A kölcsönös érdeklődés, a nyitottság mindenkinek csak javára válhat!E.

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!
    Szeretném megkérdezni, hogy az OO mellett döntő szülők tanítók, tanárok-e. Csak kíváncsi vagyok, lehet-e az OO-t mondjuk könyvelőként is csinálni. Köszönöm!

    VálaszTörlés
  8. Kriszti, mi nem vagyunk sem tanárok sem tanítók. Szerintem ez nem egy feltétel ahhoz, hogy a saját gyerekét tanítsa a szülő.

    VálaszTörlés
  9. Kedves Betti! Pontatlan voltam, mert most, mint Tőled láttam oda kellett volna írnom, hogy miért írtam, kinek a reakciójára! Doris beírására gondoltam azt, hogy a mi iskolánk talán soha nem volt mérgező hatással egy családra sem! Eszem ágában sem volt sem téged sem mást korlátozni a véleményének szabad kinyílvánításában! Erika

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm Erika, így már értem.
    De el tudom hinni, hogy az iskolával sok rossz tapasztalata lehet valakinek. Röviden megjegyezném saját tapasztalatomat, hogy vakációban sokkal jobban kezelhető volt a lányom, mint iskolaidőben, ezért én nagyon szerettem a vakációkat. De azt is tudom, a 'választható' tanító nénik közül a legjobbat kaptuk. Egy másik dolog, hogy nehéz olyan iskolát találni, ami a család normáit, értékeit adja továbba gyereknek - nem csak a tanító világ- és Istenképe miatt, hanem a különböző háttérből jövő társak miatt, akik mind hozzák magukkal az otthoni értékrendet, világ és Istenképet. Van aki szerint ez nem számít sőt, nagyon jó, van aki ezt másként gondolja.
    Szerintem nagyon nehéz téma ez, nem bonyolódnék bele. Írtak már mások erről.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...