2011. február 21., hétfő

Ez a blog ...

Először csak arra használtam ezt a blogot, hogy magamnak pár otthonoktatással kapcsolatos linket feljegyezzek. Aztán, hogy az oo mellett döntöttünk, gondoltam, hogy ide majd feljegyzem, hogyan haladunk. Hát nem ez lett. Mert nem lehet mindent leírni és nincs is idő mindent itt nyilvánosan dokumentálni.

Most is több mint egy hétig nem sikerült írnom. Pedig zajlik az élet. Napos időben igyekszünk kint lenni.
Az elmúlt héten gyakoroltuk a "mindenki egyért" elvét is, amikor a kicsi a lázas volt. Bent ültünk. A lányok felváltva ültek a kis lázas mellett, mesét olvastak neki, s ha elaludt őrizték a csendet. Jó ezt itt a családban gyakorolni. S hálás vagyok Istennek, hogy csak láz és fejfájás volt három napig, nem kellett orvoshoz menni, antibiotikumozni.
Volt együtt játszás a tanulás mellett. Nagyon örülük, amikor a három gyerek együtt játszik.
Két nap kellett Anitának az Egri csillagok-hoz. Már egy ideje gondolkoztam, hogy odaadjam-e neki elolvasásra. Tetszett neki.
Csenge a nagyobbaknak való Logicoval is próbálkozott.
A reggeli utáni közös bibliaolvasás, beszélgetés, imádkozás és éneklés jó szokásunk lett, amikor nem sietünk és néha nehezen találjuk a végét.
Gondolkozom valami rendszeres illemtan óra bevezetésén. Ez olyan iskolásan hangzik, bár nem úgy gondolom. Én kellene tervszerűen felkészüljek, hogy heti rendszerességel tanuljuk erről is.

Próbálom közben gyakorolni, hogy inkább a gyerekhez, mint a tankönyvhöz ragaszkodjam, főleg matematikánál, ezért nagyobb léptekben is haladunk, hogy ne legyen unalmas ez a szép tantárgy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...