2012. október 11., csütörtök

Mostanában nincs

időm írni.
Azon is gondolkozom, mi is a célom ezzel a bloggal. Eleinte csak magamnak jegyeztem fel ezt-azt s csak én olvashattam. Lassan megint oda jutottam, hogy csak feljegyzek ezt-azt, talán lesz időm a gondolataimat is rendezni, s ami közzéthető az megírni. Tehát egyelőre csak jegyzet lesz.

Irodalomból a tankönyv ajánlatára elolvastuk Annie M. G. Schmidt "Macskák társasága" regényt innen. Következik a megbeszélése, van a tankönyvben is néhány kérdés, feladat. Ez persze fakultativ anyag, de átvesszük.

Angolból a kétnyelvűgyerek.hu oldalon volt mostanában két jó link online olvasható angol gyerekkönyvekkel.
http://oxfordowl.co.uk
http://www.wegivebooks.org/books
Használjuk őket.

Ettől az évtől második idegen nyelvet is tanulunk, mert erre felénk ez a divat, első osztályan egy, ötödiktől még egy idegen nyelv.

Itt már van biológia és földrajz külön tantárgyként. Hatodiktól fizika, hetediktől kémia is. Mi a véleményem minderről? Inkább nem írom meg most. Azért is mert a minap a földrajzkönyvben magfúzióról és tömegvonzásról olvastunk és egyebekről, amit nem könnyű megmagyarázni alapok nélkül, aztán azt is látom, hogy tetszik neki a földrajz szívesen olvassa a tankönyvet és nem csak azt a témában, forgatjuk a földgömböt,  a Holdas Verne könyveket már rég kiolvasta.

2 megjegyzés:

  1. Szia, Betti! Érdeklődő anyukaként nagyon szívesen olvasgatom a fecnitárad. Ha lehet kérni, folytasd!:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm.
    Még nem tudom, milyen tartalmakkal, de egyelőre még jelentkezem néha.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...